„Мирър“ : Слънчев бряг е най-евтин за почивка в Европа това лято

Според изданието разходите за храна и напитки в Слънчев бряг са най-ниски, като спрямо миналото лято цените са паднали с 10%. Едно четиричленно семейство ще плати около 275 паунда за една седмица храна, напитки, сладоледи и бутилка лосион за слънце. За същото в Алгарве, Португалия, разходите ще бъдат 385 паунда. Сумата се повишава на 434 паунда в Коста дел Сол, до 578 паунда в Пафос, Кипър, 602 лири в Крит и достига колосалните 766 паунда в Палма, Майорка.

Междувременно в Слънчев бряг беше открит официално летен сезон 2017. „Към началото на сезона общият брой планирани полети на летища Варна и Бургас за периода юни-септември 2017 г. вече надхвърля с 8% броя на изпълнените полети през същия интервал на 2016 г.

Очакваме отново силно присъствие на туристи от Германия, Полша, Великобритания, Украйна, Чехия, Франция, скандинавските страни, Русия“, каза по време на церемонията министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя подчерта, че летният туризъм заема основен дял в отрасъла и от следващите няколко месеца зависи да изпратим отлична година с приблизителен ръст към момента от 7 до 10% спрямо рекордната 2016-а.

Мдаа … Сега след тази тишина и забраната на алкохолните турове от патрЕотът Валери Симеонов очакваме наплив от англичани в Слънчака … Да бе, да !

Свободен автор – Философът