Безобразие: Бойко даде паспорт на Симеон-Хасан, но не и на майка на три българчета

Кой може да ме убеди, че не работите за демографската катастрофа в България, пита българин, принуден или да живее по 9 месеца в чужбина, или да се разделя със съпругата си

Премиерът Бойко Борисов връчи в началото на седмицата българки паспорт на княгиня Калина и сина й Симеон-Хасан, но не и на майка на три българчета. Защо държавата ни е мащеха за тези, които най-много заслужават да се нарекат българи?

Царският внук е роден в България, но живее в Рабат и учи в българското училище към посолството ни в Мароко, а майка му участва от името на България в международни състезания по конна езда. Няма нищо лошо в това държавата да й даде български паспорт, но защо не се облекчи процедурата и за българите от Бесарабия, за децата със смесен брак?

Бих искал да попитам Румен Радев, президент на Република България, президентшата Деси Радева (вие сте майка и би трябвало да разберете), Илияна Йотова (това е във вашия ресор), Мая Манолова (вие сте омбудсман), Бойко Борисов (за трети път премиер-министър), по силата на какви точно заслуги пред Родината и Отечеството ни Калина Сакскобургготска получава българско гражданство, заобикаляйки процедурите, на които са подложени жена ми, родила 3 български граждани? Съпругата ми е избрала за тях български имена. Забраняват ни обаче да възсъединим семейството си в България, а ни принуждават 9 месеца годишно да бъдем в друга страна“, сподели във Фейсбук политологът Пламен Пасков.

България при такива смесени бракове дава право на виза D, която на свой ред гарантира правото на притежателя й да бъде 6 месеца годишно в България. Но децата ни ходят 9 месеца на училище! Как в продължение на 5 години да разкъсвам децата ни от майка им по 3 месеца годишно?“, пита бившият кандидат за президент.

Естествено никак, което означава, че на нас ни е забранено да възсъединим семейството си и да живеем и харчим парите си в България 12 месеца годишно. Правим го само 3 месеца, и вкарваме (наливаме) в българската икономика по 5-11 хиляди евро годишно, изкарани навън.

Институциите спират останалата част от тези пари в страната! Подчертавам го, понеже мисленето ви е оцифровано, монетизирано, с доларови знакчета в очите вместо зеници, и с готови клишета с чуждици, вместо български език като отговор на всеки подобен въпрос“, коментира Пасков.

Г-н Президент, г-жо Радева, г-жо Йотова, г-жо Манолова, г-н Борисов, аз излязох преди 17 години сам от България, немил-недраг, хъш, и от над 10 години се опитвам да върна в България 5 човека, бели, образовани, с имоти в България, като децата са с български имена и с български паспорти. Администрацията на президента на България вече официално ми отказа среща. Как така за едни като Калина Симеонова Сакскобургготска и Симеон-Хасан може, а за жена ми, майка на 3 български граждани, с висше образование, професия, и pHD, не може?“, пита политологът.

Такива като нас са десетки хиляди. С бесарабските и банатските българи, и с руснаците със смесени бракове по Черноморието (децата им са български граждани!) стават стотици хиляди“, обяснява той.

И хиляди брадати неинтегрируеми главорези, за които след 3-4 месеца вие като „български институции“, давате документ за самоличност с право на заселване, на избори и на гражданство в България? Кой и как, по какъв начин, може макар и да се опита да ме убеди, че вие институционално не работите ЗА демографската катастрофа в България, а не за подобряването на демографията в България? Единствената причина да вдигам шум е, че въпросът засяга стотици хиляди деца от подобни смесени бракове, повечето с български имена, български документи, но с (колониално-предопределена) институционално отрязана възможност да станат българчета по език, дух и самоопределение“, коментира Пасков. „Тоест, забранено е институционално, чрез именно тези колониално наложени процедури, за стотици хиляди българчета по произход да станат или да останат такива. И това са документално доказуеми обвинения, не просто кипнали лични чувства“, добавя той.