Бирници под прикритие обикалят хотели и кръчми

При открито нарушение обекта веднага се запечатва за срок от 24 часа

Данъчни агенти под прикритие обикалят всички заведения, хотели, ресторанти и дискотеки по морето, като следят за издаване на касови бележки. При открито нарушение обекта веднага се запечатва за срок от 24 часа, съобщава БНТ.

В стария Несебър освен данъчни под прикритие вчера имаше и специални данъчни патрули, които са с тениски с логото на НАП и които също проверяват за обороти и издаване на касови бонове. При една от проверките магазин в центъра на старинния град бе запечатан.

Идеята на тази контролна кампания е оборотите да бъдат на светло и винаги да се издават касови бележки. Това е 22-ят запечатан обект от началото на месец юли, от началото на активните контролни действия по цялото българско черноморие, за спазване на законодателството“, каза пред камерата на националната телевизия говорителят на НАП-Бургас Христо Узунов.

От началото на годината Териториалната дирекция на НАП е запечатала вече 126 различни обекта. Според данъчните акцията има дисциплиниращ ефект. Очакваме засиленият контрол да доведе до доброволно и стриктно спазване на данъчното засонодателство, подчертаха данъчните инспектори. Проверките ще продължат до края на активния морски туристически сезон.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!