Бирници под прикритие обикалят хотели и кръчми

При открито нарушение обекта веднага се запечатва за срок от 24 часа

Данъчни агенти под прикритие обикалят всички заведения, хотели, ресторанти и дискотеки по морето, като следят за издаване на касови бележки. При открито нарушение обекта веднага се запечатва за срок от 24 часа, съобщава БНТ.

В стария Несебър освен данъчни под прикритие вчера имаше и специални данъчни патрули, които са с тениски с логото на НАП и които също проверяват за обороти и издаване на касови бонове. При една от проверките магазин в центъра на старинния град бе запечатан.

Идеята на тази контролна кампания е оборотите да бъдат на светло и винаги да се издават касови бележки. Това е 22-ят запечатан обект от началото на месец юли, от началото на активните контролни действия по цялото българско черноморие, за спазване на законодателството“, каза пред камерата на националната телевизия говорителят на НАП-Бургас Христо Узунов.

От началото на годината Териториалната дирекция на НАП е запечатала вече 126 различни обекта. Според данъчните акцията има дисциплиниращ ефект. Очакваме засиленият контрол да доведе до доброволно и стриктно спазване на данъчното засонодателство, подчертаха данъчните инспектори. Проверките ще продължат до края на активния морски туристически сезон.