Боршош, „дясната“ политика и разхищението на милиони данъкоплатски левове

Иван Бакалов:

България не е скучна държава. За седмица се случват по 3-4 неща, които събуждат яростни коментари. Така често един скандал остава в сянка на друг.
Във всички случаи има едно разделение, което понякога е по различни признаци. Все пак, очертава се една коалиция от поддръжници на Борисов, в която влизат и „високи интелектуалци“, културтрегери, и милиционерите от ГЕРБ. И в което често пъти десните се оказват леви.
Например случаят Боршош. Той е фаворит на Борисов. Заради него вече два пъти местят НДК от един вицепремиер на друг, от едно министерство на друго. Очевидно Борисов брани някакви практики и харчове. И същевременно културтрегери скачат да защитават Боршош. Какво защитават? Защитават един соц модел да се раздават „холивудски хонарари“ на избрани фаворити. При цялата бедност на театрите, културтрегери искат един Боршош да пръска държавни пари по свое усмотрение на избран кръг. Това сигурно е дясна политика. Сигурно е дясна политика и да докараш загуба 21 млн. лева за две години и кусур. Дясна политика е побългареното списание „Форбс“ да сложи същия държавен чиновник на корица, като пример за успял частен предприемач. За което се оказва, че НДК е платило с държавни пари. И т. н. Ще трябва да свикваме с левите десни, които иначе много обичат да говорят против комунистите.

Deniza Slateva (Деница Златева) била „освободила от отговорност“ ръководството на НДК. Чета и препрочитам, но не мога да видя според кой нормативен акт вицепремиер може да разтовари от отговорност евентуален извършител на нарушение/престъпление. Но и отвъд това – г-н Боршош е назначен от ГЕРБ, уволнен от ГЕРБ, възстановен от ГЕРБ и пред правителството на ГЕРБ е подал оставка. И тях ли Деница е „освободила от отговорност“?