България доставя оръжие на терористи

„Анонимус“- България разпространи имейл, с който съобщава, че организацията е успяла да проникне в компютърната мрежа на посолството на Азербайджан в София и от компютъра на посланика и дипломати са изтеглили стотици документи, дипломатически  ноти  и писма, някои от които с гриф „Строго секретно“. От тях било ставало ясно, че държавната авиокомпания на Азербайджан Silk Way е транспортирала стотици тонове оръжие за терористите в Сирия, Йемен, Афганистан, Ирак, Африка  с дипломатически полети, разрешенията за които е получавала от България и други европейски държави.

Към писмото на хакерската организация, обаче, няма прикрепен нито един документ като доказателствена част.

Публикуваме дословно получения текст:

„Посолството на Азербайджан е искало българската държава да издаде разрешителни за дипломатически полети на самолетите на Silk Way, въпреки че превоза на опасни стоки е забранен на борда на граждански самолети. Българското външно министерство, отдел „Консулски отношения“, е връщало нота с разрешение и така стотици полети на държавната авиокомпания на Азербайджан са превозвали товарите с оръжие.

Българските оръжейни заводи ВМЗ, Арсенал и Дунарит с охота са изнасяла своята стока, защото на дипломатически полет проверки не се правят. Те са имали възможността да продават нелегално солидни пратки, които въобще не са минавали провека. А печалбите, разбира се, са огромни и не се декларират.

„Анонимус“-България споделя тези секретни писма с гражданите на България, защото не можем да мълчим и бездействаме, когато терористи, които режат глави, изнасилват, взривяват цивилни вече и в Европа извън зоната на войните в Сирия, Либия, Ирак, Афганистан, биват въоръжавани с българско оръжие. Не можем да мълчим, защото всеки ден в Сирия биват ранени и убивани десетки деца с наши ракети, докато някой начело на държавата ни прави бизнес с тяхната смърт – с детската смърт! Тези, които продават оръжие на терористи, са също такива. Такива са и  българските министри и служби, които разрешават експорта срещу солидни комисионни за себе си.

Това писмо е и до служителите на военните заводи ВМЗ-Сопот, Арсенал-Казанлък и Дунарит-Русе. Занете ли къде отиват печалбите от всички оръжия, които вие произвеждате? Знаете ли за офшорните сметки на своите началници? Когато слагате хляб на масата на вашите деца, замисляте ли се, че в същото време някъде по света някое друго дете умира от глад, защото за разлика от вашите деца, няма родители. Те са убити от оръжието, което сте произвели лично вие, със собствените си ръце? Замисляте ли се, че същото това гладно дете утре също може да бъде убито от тези ракети, излезли от вашите ръце? Вероятно не се замисляте, защото вашите началници ви казват, че ние не продаваме оръжие на терористи. Ние продаваме оръжие само на добрите терористи.

 

Защо не питате началниците си какви лични награди са получили от приятелите си в Пентагона? Онези същите от снимките на директора ви по вестниците с почетната грамота за отлично сътрудничество между България и САЩ. Знаете ли, че докато вашите началници се усмихват по вестниците с американските си партньори, дипломатическите полети изнасят тонове оръжие за терористи? Вестниците и телевизиите няма да ви ги покажат, защото терористите са въоръжени с произведено от вас оръжие. Вероятно когато разпространим тези документи, вашите началници ще кажат, че не знаят. Бойко Борисов ще каже, че не знае. Ще намери някой дребен чиновник, когото да уволни за назидание.

Но той знае, ние от „Анонимус“- България вече също знаем и споделяме тези секретни документи с гражданите на България, за да търсим заедно справедливост за загиналите от български ракети деца по света. Бойко Борисов ще ви каже, че това не е вярно или че така са му разпоредили неговите началници – не говорим за Господ, когото Борисов приема за свой единствен началник. Говорим за американските му началници, с чиито снимки е окичил като с икони кабинета си. Ние обаче можем да ви покажем и други снимки – на Бойко Борисов с азербайджанските му партньори и в частност – съпругата на диктатора Илхам Алиев, назначена от съпруга си с промени в конституцията на Азербайджан за вицепремиер.

Вижте усмивката на Бойко Борисов и на тези снимки, която едва ли е породена от красотата на съпругата на президента на Азербайджан. Г-жа Алиева е обявена за почетен гражданин на Велико Търново и почетен доктор на Университета в старата ни столица в присъствието на премиера и заместника му Цветан Цветанов. Вижте документите, които „Анонимус“ получи от компютрите в посолството на Азербайжан, и ще разберете защо Бойко Борисов прегръща братски един диктатор и награждава жена му.

.  

„Публикуваме на вниманието на българското общество стотици ноти между България и Азербайджан, с които нашето оръжие свободно лети до Саудитска Арабия, Ирак, Афганистан, Конго под прикритието на дипломатически полети.
Нека заедно изчистим името на България! Нека България има един единствен началник – нейните граждани!“, завършват писмото си Анонимните.