Друсат стопани на плажове с глоби заради солената сянка?

Глобяват концесионера на „Нестинарка“ заради шалтето, а стопанинът на Поморие – юг ще бъде наказан, защото на табелата нямало посочени цени

Стопаните на три плажа в областта ще бъдат глобени, съобщиха от Комисията за защита на потребителите.

Концесионерът на плаж „Нестинарка“ ще бъде глобен 5 000 лева заради далаверата с шалтето, а стопанинът на Поморие – юг ще го отнесе, защото на табелата за платена зона нямало посочени цени. Това разкри пред камерата на нова телевизия Константин Райков от Комисията за защита на потребителите.

Може би концесионерът на място преценява на кой колко ще му струва сянката на плажа, коментира водещият на рубриката „На твоя страна“ Георги Георгиев.

Задължение на търговеца е, когато предоставя една услуга, тя да има цена. В конкретния случай няма“, обясни той.

Ако шалтето продължава да върви в комплект с евтиния шезлонг, санкцията до края на сезона може да скочи до 50 000 лева.

Плаж „Нестинарка“ бе рекламиран като най-евтин по Черноморието заради 36-те стотинки за чадър и още толкова за шезлонг. Оказа се, че към тях трябва да се платят още 5 лева за шалте. Всеки потребител обаче сам трябва да реши дали да полегне на по-меко или не.

Концесионерът на плаж Лозенец – централен също ще бъде глобен. Управителят Стоян Йорданов се опита да обясни защо 6+6=18.

На табелата за платената зона е посочено, че цената на чадъра е 6 лева. Толкова струва и шезлонгът. Комплектът обаче е 18 лева. Според Йорданов това било грешка от страна на фирмата, направила табелите. Той се опита да я оправи с маркер в ръка.

Оказа се обаче, че това не е единствения пропуск. Табелата не е поставена на видно място и затова стопанинът на най-евтиния плаж ще трябва да плати 300 лева.