ДЪЖД ОТ КУРШУМИ

Вече има версия, че писатолетът и куршумът са били от лед и, нали се досещате, в това топло време логично са се разтопили.

Затова не е намерено оръжието на местопрестъплението! Превърнало се е в течно, а след това в газообразно състояние, вече е в облъците, а може и да се е изваляло някъде.

Причинно-следствената връзка между действията при извършване на деянието подсказва, че леденото оръжие и куршум са били носени от жертвата в хладилна чанта, но по презумпция и тя е била от лед и затова не е открита на местопрестъплението, както и оръжието. Както вече написах по-горе, оръжитето и хладилната чанта вероятно вече са се изляли някъде под формата на дъжд.

Много е страшно, обаче, при минусовите температури през зимата да не се появят на откритата тераса на някой наемник, който пък има връзка с друг бизнесмен, конкурент на „самоубилия се“, както вече разбрахме с леден пистолет и куршум.
Още по-опасно е, ако се окаже, че наемникът има връзка с някой общинар или друг властимащ, който е поискал нещо от бизнесмена, а бизнесменът е отказал да му даде, но пък обяснил, че може да го издаде.
Интересно би било да се разгледа и версията за някой длъжник на бизнесмена или пък бизнесменът да е дължал някому нещо…

Стоян Тончев, Фейсбук

Из медийните хроники: 

Собственик на фитнес център бе прострелян смъртоносно в гърдите в Пловдив, научи NOVA. Престъплението е извършено на т.нар. „кучешка алея“ в парка „Лаута“, близо до спортната зала на жертвата. 43-годишният Даниел Божинов разхождал кучето си, когато бил убит. Стрелецът бил скрит в храстите.
Бизнесменът е родом от Дупница, но от 10 години живее в града под тепетата. Занимавал се е с търговия на фитнес уреди, имал и соларно студио, което предлагало услуги на по-ниски цени от тези на конкуренцията. Там работи и жената, с която Божинов живеел.

Последната версия на МВР: 

Има и версия за самоубийство за смъртта на пловдивския бизнесмен, каза главният секретар на МВР Младен Маринов пред btv.