Дядо дебне на спирка за фасове, срамува се да проси

Време е да запалим чергата на политиците и да украсим стълбовете с крадливите им мощи, зоват бунтари
Беден дядо стои на трамвайна спирка в столицата и дебне за фасове, защото никотиновият глад е по-силен от къркоренето в червата. За разлика от сърдитите старчета обаче, той нито се оплаква за нерадостното си битие, нито протяга ръка за милостиня.
„В 5:15 часа бях на спирка „Добротич“. Изпуснах си трамвая и зачаках следващия, а този човечец стърчеше невидим и жалък. Видя фас, наведе се с мъка, запали го, не се оплакваше, огледа ме, не посмя да поиска цигара (мислех да го почерпя.. ). Гледах го и ми се дорева“, разказва активист от фейсбук страницата „Национален протест срещу безобразията в България“.
Той припомня думите на социалния министър Бисер Петков, че 180 лв. минимална пенсия била достатъчна за най-необходимото. Пенсионерите, видиш ли, оцелявали и със 163 лева.
„Това ли е оцеляване? Този човечец дали е виждал скоро 20 лева накуп? А ако този „оцеляващ“ е баща му?!“, пита възмутеният мъж.
„Крадци безочливо грабят и обричат хората на мизерия. Не е ли късно вече, не знам, но си мисля, че може поне да опитаме да направим нещо за себе си… Да се опълчим на тази крадлива пасмина, да им запалим чергата, да украсим стълбовете с крадливите им мощи“, добавят бунтари.