Има съмнения, че Домусчиеви прехвърлили корабите на БМФ в офшорки

Според зам.-министър-председателя Валери Симеонов, годните кораби на приватизирания БМФ са прехвърлени в офшорки и така се избягва плащането на данъци в страната ни. От приватизацията през 2008г. много от корабите били нарязани за скрап, а огромна част от персонала – съкратен, твърди още той.
През седмицата Домусчиев отговори, че тези действия са били наложителни, за да може българския флот изобщо да бъде запазен.
Въпросът, защо всички тези офшорни дружества носят имената на отделни кораби от флота, буди съмнения, че именно в тях са прехвърлени корабите на БМФ.
Симеонов цитира статистика на ООН, според която спадът в морските товари е бил само 3% около 2009г., след което е последван от 25% ръст до 2015. Поради това той смята за неоправдано неизпълнението на приватизационния договор. За да обжалва арбитражното решение българската държава трябва да отдели над 2 милиона лева.
През седмицата Симеонов откри още една тревожна тема-за демографската криза. Това той направи в качеството си на ресорен отговорник, като смята да предложи грижите по отглеждането на трето дете да се поемат от държавата. Други мерки пък щели да се приемат, за да се насърчи връщането на родните емигранти. Откаде ще се вземат обаче пари-ССимеонов не знае. Иначе, срещи на властта с младите хора за изхода от кризата щели да стартират в градове от Северозапада.