Кмет на ГЕРБ се опълчи на Борисов

Кметът на oбщина Поморие Иван Алексиев, издигнат за втори мандат от партия ГЕРБ, е единственият кмет, който си позволи да скочи срещу решение на Министерски съвет с премиер Бойко Борисов. ( тук, тук и тук)


Той писа до националния омбудсман и се срещна с Мая Манолова, до шефа на НОИ, направи пътека до министъра на здравеопазването и обжалва пред Върховния административен съд решението на изпълнителната власт, съгласувано с Бойко Борисов.
Кметът на Поморие иска държавен имот, от значение за националната сигурност на страната, да бъде прехвърлен на Общината, а Община Поморие е специалист по продажбите на общинско имущество!!!
Теренът се намира на първа линия, на плажа, между Черно море и Поморийското солено езеро, зона А (защитена територия) и е 12 декара. Става въпрос за Военния санаториум в Поморие!
След като беше отрязан от всички държавни институции и инстанции, Иван Алексиев внесе докладна-записка до Общински съвет – Поморие, с която иска да бъде гласувана отмяна на дарението, което е направил Анхиалски градски общински съвет на държавата през 1932 г. Давностният срок е изтекъл и това няма да се случи, НО! Кметът на Поморие всъщност е кмет на #КОЙ! (тук и тук)


Борисов, пусни го на Цацаров, има достатъчно разработки от службите за Община Поморие под негово ръководство! Какво чакаш? Пеевски ли те „страхува“?

Стоян Тончев, Фейсбук