Кмет на ГЕРБ се опълчи на Борисов

Кметът на oбщина Поморие Иван Алексиев, издигнат за втори мандат от партия ГЕРБ, е единственият кмет, който си позволи да скочи срещу решение на Министерски съвет с премиер Бойко Борисов. ( тук, тук и тук)


Той писа до националния омбудсман и се срещна с Мая Манолова, до шефа на НОИ, направи пътека до министъра на здравеопазването и обжалва пред Върховния административен съд решението на изпълнителната власт, съгласувано с Бойко Борисов.
Кметът на Поморие иска държавен имот, от значение за националната сигурност на страната, да бъде прехвърлен на Общината, а Община Поморие е специалист по продажбите на общинско имущество!!!
Теренът се намира на първа линия, на плажа, между Черно море и Поморийското солено езеро, зона А (защитена територия) и е 12 декара. Става въпрос за Военния санаториум в Поморие!
След като беше отрязан от всички държавни институции и инстанции, Иван Алексиев внесе докладна-записка до Общински съвет – Поморие, с която иска да бъде гласувана отмяна на дарението, което е направил Анхиалски градски общински съвет на държавата през 1932 г. Давностният срок е изтекъл и това няма да се случи, НО! Кметът на Поморие всъщност е кмет на #КОЙ! (тук и тук)


Борисов, пусни го на Цацаров, има достатъчно разработки от службите за Община Поморие под негово ръководство! Какво чакаш? Пеевски ли те „страхува“?

Стоян Тончев, Фейсбук

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!