Майка пише на поморийския кмет…

Публикуваме дословно апела на една майка към поморийския кмет Иван Алексиев, споделен от нея във фейсбук-групата „Поморие – всички новини и актуални теми“, нейните деца не пътуват с коли на Община Поморие:

Ако това,което съм написала,достигне до очите и ушите на кмета на гр.Поморие-Иван Алексиев,ще бъда изключително щастлива и благодарна(при реализиране на искането ми).
През летният сезон(най-вече),движението в квартал „Св.Георги“ е изключително натоварено. Не става въпрос само за липсата на тротоари(заети са от автомобили) и паркираните от двете страни на улиците,коли. НО преминаването през пешеходните пътеки си е цяло екстремно преживяване-шофьори-Бързаци и Нерваци; Чуждестранни граждани,които се съобразяват с правилата на движение в своята и други,развити страни,където глобите са колкото месечната ни заплата;
Господа със „скъпи“ автомобили и евтина ценностна система..

На няколко пъти,пресичайки с децата,по средата на пешеходната пътека ни „секът“ пътя или „духват“ преди да са ни видяли гърбовете. ДЕЦАТА СА КАТО В РУСКА РУЛЕТКА НА ПЪТЯ!
АЛАРМИРАМ ОБЩИНА ПОМОРИЕ ДА ВЗЕМЕ МЕРКИ ДА БЪДАТ ПОСТАВЕНИ „ЛЕГНАЛИ ПОЛИЦАИ“ И СИГНАЛНИ СВЕТЛИНИ НА НЯКОЛКО „ГОРЕЩИ“ ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ В ПОМОРИЕ-НОВ ГРАД!!!
у-ще „Христо Ботев“
Супермаркет „Браво“
района пред Автогарата-кръстовището на ул.“Мусала“ и ул.“Княз Борис 1″
кръстовището на ул.“Мусала“ и ул.“Манастирска“(отбивката за Сл.бряг), ДОРИ Е НЕОБХОДИМ СВЕТОФАР!
ПРЕЗ ГОДИНИТЕ СЪМ УСТАНОВИЛА,ЧЕ КВАРТАЛ „СВ.ГЕОРГИ“ НЕ Е ОСОБЕН ПРИОРИТЕТ ЗА КМЕТА ИВАН АЛЕКСИЕВ И НЕГОВИТЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ.
КМЕТЪТ ЕДВА ЛИ ЩЕ РАЗБЕРЕ ИСКАНЕТО МИ,ТЪЙ КАТО ДЕТЕТО МУ,предполагам, Е ПРЕВОЗВАНО С АВТОМОБИЛ. НО АЗ ЩЕ ОТСТОЯВАМ ПРАВАТА СИ(като жител на града) ДА БЪДЕ ОСИГУРЕНА БЕЗОПАСНОСТТА НА ПЕШЕХОДЦИТЕ И НАЙ-ВЕЧЕ НА ДЕЦАТА НИ!!!
ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ Е БЕЗЦЕНЕН И НИКОЙ НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ЗАПЛАЩА С НЕГО ЗА ЛИПСАТА НА КУЛТУРА НА ШОФЬОРИТЕ ПО ПЪТИЩАТА! АКО ИМА ,ДОРИ МИНИМАЛНА,ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ПРЕДОТВРАТЯТ ИНЦИДЕНТИ,НЕКА ТОВА СЕ НАПРАВИ! НЕ ОЧАКВАМ ПОДКРЕПА,А РАЗБИРАНЕ!!!

Росица Илиева

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!