Недялко Йорданов хули властта заради идиотщините в Бургас (ВИДЕО)

Окепазиха и „Тройката“, и площад „Кирил и Методий“, каза поетът

Входът към подземния паркинг на площада пред храма „Кирил и Методий“, който закрива хоризонта пред учениците от близкото училище, плочките на „Тройката“ са сред най-големите идиотщини в Бургас. Това каза в „Тази сутрин“ поетът и драматург Недялко Йорданов.

Той разкритикува местната власт и заради съборената къща на Иван Цанков, който е бил сподвижник на Васил Левски. Бил е и два пъти е бил кмет на Бургас.

На „Тройката“ имаше един хубав шадраван, а сега там е напечено и никой не минава по плочките на площада. Как е възможно входът на подземния паркинг, който представлява една двуетажна стъклена сграда, да стои на 30 см от стената на училище „Кирил и Методий“?“, попита поетът.

Той сподели, че когато е бил дете, от прозорците на училището е гледал често към църквата. „Сега учениците виждат само една стъклена стена. Това нещо един ден ще се махне“, прогнозира Недялко Йорданов.

В ефир на бТВ той рецитира последното си стихотворение за Апостола Васил Левски, а след това каза, че сега ни е нужен отново свят човек като него, който да ни поведе. „След кого ли не тръгнахме по време на този 27-годишен преход и следваха само разочарования. Ужасно сме разделени. Българският народ какво ли не е преживял? И това ли няма да преживее!?, добавя поетът.

Той сподели, че внучката му заминава за Англия, за да следва там, но изтъкна, че е сигурен в това, че ще се върне отново в Бургас.

Вярвам в доброто. Макар да е жилаво злото, все пак побеждава доброто“, добавя драматургът.