Обрат: Перата бил нападнат от оператора на бТВ в Асеновград?

Избутахме нападателя отвъд кордона и почнахме да успокояваме хората,че градуса беше почнал опасно да се покачва, разказва Диан Вълков
Бургазлията Петър Низамов-Перата, срещу когото вчера бяха повдигнати обвинения за причиняване на лека телесна повреда и хулиганство, е не нападател, а жертва. Това твърдят протестиращи, станали свидетели на спречкването му с оператора на бТВ Петър Джанаваров.
Приятели на арестуваният Низамов публикуваха във Фейсбук видеоклип с лаконичния текст под него: „Истината за това, което се случи на протеста в Асеновград и как медиите отразиха лъжливи новини и се опиват да манипулират хората с режисирани кадри“.
„Аз бях там. Непосредствено близо. Петър предаваше с телефона си на живо .Тоя от бТВ му блъсна и събори телефона, защото го снимал… Почна да го предизвиква арогантно и нагло. Аз дори първо помислих, че удари Перата“, разказва Диан Вълков.

„После двамата с Перата настоявахме да го арестуват, а операторът продължи да навира камерата в лицето му нагло, избутахме го отвъд кордона и почнахме да успокояваме хората, че градуса беше почнал опасно да се покачва. Говорих вчера с адвоката на Петър Низамов. Днес трябваше да ме извикат да свидетелствам, но почвам да си мисля, че това няма да стане. Гласят го сериозно. Ще го прекарат по бързата процедура без да му дадат възможност да се защити адекватно“, разказва Вълков.
„Подеха мощна кампания срещу него. Утре е наред всеки от нас. Затова -ЕДИН ЗА ВСИЧКИ ,ВСИЧКИ ЗА ЕДИН !!!“, добавя мъжът, станал свидетел на мелето.
„Аз вярвам на Диан Вълков! Вярвам и на другите българи, които бяха в Асеновград, и бяха на една ръка разстояние от Петър Низамов, рамо до рамо, като братя по оръжие… даже и ако оръжието са само сърцата и родолюбието ни!“, сподели политологът Пламен Пасков.
„Затова призовавам: всеки, който може, както може, с каквото може, помогнете, подкрепете, направете каквото можете за Перата в момента! Няма никакво значение – дали го мразите, или обичате, дали го харесвате, или ви е неприятен, дали го одобрявате, или не. Има значение, че той е един от нас!“, добавя бившият кандидат за президент.
„Той е един от тези, който е на фронта, на предната линия, от нашата страна на нашата барикада! Името на тази барикада е България! И в тази кръгова отбрана трябва да сме един за всички, и всички за един! Защото утре ще бъдат пребити, ограбени, изнасилени, и убити вашите деца! Защото утре това, което правят днес с Перата, ще се случи и с вас, с вашия брат, баща, приятел! Защото нашата слабост е в нашата разединеност, а силата на антибългарите е в системния подход, в тяхната (външна) организация, и в тяхната СМРАД-лива антибългарска подкрепа!“, предупреждава Пасков. Още веднъж – който може, с каквото може, въпреки всичко, и независимо от всичко – помогнете с каквото можете, призова той.