Парадокс: Гласуваш за 300 лева пенсия, получаваш 180. Подкрепяш Бойко, управлява те Валери

Колко съвести имате, попита Корнелия Нинова лидерът на НФСБ

Карикатура: Христо Комарницки
Политиците у нас често обещават това, за което хората мечтаят и естествено накрая баламите, които се редят пред урните, за да гласуват за партийци, все се чувстват прекарани. Това потвърди с „половин уста“ и червеният лидер Корнелия Нинова във Фейсбук, отговаряйки на нападките на Валери Симеонов за паметника на Бузлуджа.
„Остава една горчилка от тъжната политическа действителност у нас. Гласуваш за едно, а идва друго. Гласуваш за Борисов, управлява те Валери Симеонов. Гласуваш за 300 лв. минимална пенсия, получаваш 180 лева. Но вярвам, че това ще се промени. И свързвам тази вяра с БСП“, сподели в социалната мрежа Нинова.
Хубаво е, човек да вярва, но каква вяра може да имаш в политици, които когато се докопат до властта, забравят на кой трябва да служат. Уж всички работят за България, а благодарение на това днес родината ни е най-бедната в Европа. Това може да се промени само, когато онези, които се редят пред урните, осъзнаят, че не трябва да гласуват или поне не за тези, които е ясно, че ги лъжат.
Чест прави на Корнелия Нинова, че имаше шанс да стане поне шеф на парламента, но отказа предложението на Бойко в името на принципи. Обръщението й в социалната мрежа пък дава яснота за това как политиците изпълняват предизборните си обещания, влизайки в безпринципни коалиции. Затова го публикуваме без редакторска намеса:

Драги ми Валери, бедни ми Симеонов, прочетох прочувственото Ви обръщение към мен. Ако бяхте спрели до „бедна ми Козета“, т.е. до мен, щях да го подмина без внимание. Но когато ругаете „обкръжението ми от млади депутати“ и моята партия, няма как да не коментирам някои факти. Казвате „в живота си винаги съм служил на собствената си съвест“. Колко съвести имате? Аз познавам няколко. Сегашната, с която ругаете БСП. Друга, с която веднага след изборите дотърчахте в кабинета ми в парламента, за да ме убеждавате да направим тройна коалиция с ГЕРБ и вас. Тогава Ви отговорих – служа на принципи и правила и предложението Ви не се вписва в моята представа за тях. Трета, с която за втори път дойдохте леко изнервен в кабинета ми, да не би БСП и ГЕРБ да направим коалиция и Вие да изпаднете от властта. Отговорих Ви по същия начин – за принципите в политиката. Много съвести имате, драги ми Валери. И в различен момент вадите различната. Казвате, че с „обкръжението ми от млади депутати сме ударили дъното“. Чета някакви изследвания тези дни. Даже от агенции, на които не сме любимци. Казват, че БСП има 20% – 21% подкрепа в момента. Ако това е дъното, дали има нещо под него, клети ми Симеонов? Сигурно има, защото същите агенции определят подкрепата за вас на 6-7%. Копайте – нагоре. И когато се засечем, ще поговорим пак. Казвате, че постъпваме подло, защото искаме да спасим едно историческо място от разруха. Но изказвайки се за него, споменавате една телевизия. Чух, че го искате, за да разположите там предавателите си. Само че това е великият връх Хаджи Димитър, а не „великата стена“ на българо – турската граница. Казвате, че не правите това, което Ви нареди премиерът. Очевидно обаче, той прави това, което му наредите Вие. Накрая ми остава една горчилка от тъжната политическа действителност у нас. Гласуваш за едно, а идва друго. Гласуваш за Борисов, управлява те Валери Симеонов. Гласуваш за 300 лв. минимална пенсия, получаваш 180 лв. Но вярвам, че това ще се промени. И свързвам тази вяра с БСП.