Пеперудена душа

Дрескодът на министъра на външните работи Кати Захариева е абсурден. Лицето на България пред света, което  по презумпция трябва да излъчва респект, но и да има консенсусен вид на сериозен човек, кореспондира със съвсем различни „психо-ноти“.

Екатерина Захариева е известна с празнословието си, с вечно ухиленото изражение на лицето в стил „Росен Плевнелиев“ – една фривилност, едно витаене в облаците, една разпокъсаност на мисълта… В унисон със сигналите на пълно хахо, които министър Захариева вербално подава, тя явно се старае и да изглежда по същия начин.

Днес комшийката на Плевнелиев се изпляска в студиото на Нова тв с плажно рокле, в стил „пеперудена душа“ на адашката си от чалга средите през 90-те КАТИ. Впечатление прави, че палавата рокличка е явно сред любимите в гардероба  на министър Захариева и е актуална за всеки сезон и повод. През лятото я носи самостоятелно, а в студените месеци я загръща със сакенца.

Предлагаме на Екатерина Захариева при следващото тв участие или официална среща с колеги от други държави, отново да надене „волната пеперуда“, но този път да я комбинира с плажна кърпа и джапанки. Така със сигурност всички ще се досетят откъде е дошла и накъде се е запътила.