Плажът в Созопол е като дискотека, шумът гони туристите

Страната ни е класирана на първо място като семейна дестинация за почивка, каза министърът на туризма

Плажът в Созопол се превръща в нещо като дискотека. Това каза Ани Цолова, докато говореше с министърът на туризма Николина Ангелкова за шума край морето и за чистотата на плажовете. Водещата сподели, че наскоро е била в морския град, но е нямала никакво желание да ходи или да се чувства като на дискотека. Шумът гони семействата и тук остават само младежите, коментира тя.

Министър Ангелкова обаче изтъкна, че в Русия страната ни дори е класирана на първо място като семейна дестинация за почивка. Българското Черноморие не е „Слънчев бряг“, добави тя.

Нашето Черноморие предлага разнообразни видове почивки. Важно е да има обособени места, за да предлагаме това, което се търси ”, подчерта Ангелкова.

Тя потвърди, че е направена проверка на сигнала за мазут на плажа на Синеморец. Установени са петна по плажа, изхвърлени от морето от старо замърсяване. Те били извън териториалните води на България.

Веднага сме дали предписание на концесионера да сложи табела, че плажът към момента е замърсен и незабавно да го почисти”, заяви Николина Ангелкова.