Политици замесили кметът на Бургас в „пуканки“-гейт?

Димитър Николов се оплака, че някой е злоупотребявал с името му и за да получи разрешение за продажба на сладолед
Суджук-гейт приключи с рокадите в ръководството на ГЕРБ в Добрич и с оттеглянето на народния представител Живко Мартинов, който е прибирал луканки от името на вожда. Това каза в интервю за бТВ кметът на Бургас Димитър Николов.
Той се оплака, че подобно на премиера, е станал жертва на злоупотреби, но не със суджуци, а с пуканки.
„И на мен са ми са се случвали подобни дребни инциденти, свързани с точки за сладолед, за продажби на мартеници и пуканки. Злоупотребява се с името на кмета, защото хората си мислят, че по този начин бързо ще се получи необходимото разрешение”, изповяда се градоначалникът пред водещият на „Тази сутрин“ Антон Хекимян.
На кметът му се наложи да отговори на въпроса дали това, което се случи със суджуците, не се е превърнало в традиция някой от ГЕРБ да говори от името на лидера, за да може да дерибейства.
Мисля, че не е, защото Борисов има достатъчно голям авторитет, за да си позволят подобна злоупотреба, заяви Николов.
Какъв му е авторитета на вожда? Бизнесменът Симен Даскалов, който стана известен с това, че е загубил около 1 млн. лева заради далаверите на управляващите, му обяви публично дуел и се закани да го разкъса.
Предизвиквам го да застане на една ръка разстояние от мен и да се опита да ме шамароса, каза пред наш репортер Даскалов преди две години. Премиерът уж е носител на черен пояс 7-ми дан по карате, но все още не е отговорил на предизвикателството. Няма и да отговори.
Какъв му е авторитета, като вече дори и пенсионерите се чудят как да избягат от този мутрински рай, в който шамарите са по-страшни от глада!?