Политолог разби лобистите: Защо са ни скъпи F-35, като СУ-35 са по-добри

 Причината да не се купят руски изтребители е скудоумието на политически лилипути, коментира Пламен Пасков

Дали България да купи самолети Грипен или издухани F-35? Този въпрос е неуместен, защото има и друга алтернатива. На българският данъкоплатец ще му излезе далеч по-евтино, ако вместо за скъпите бойни самолети, произведени в САЩ или в Швеция, купим руски изтребител. Политологът Пламен Пасков публикува таблица с параметри като максимална скорост, боен радиус на действие и цена. От стойностите става ясно, че е по-добре в армията ни да има СУ-35, отколкото прехвалените F-35.

Сега разбирате ли каква е причината да не се купят руски изтребители? Не, не е пазарна. Цената го показва достатъчно ясно. Не, не е функционална. Характеристиките го сочат очеизвадно. Не, не е здрав разум. Защото при него нямаше да има дилема. Не е „съотношението цена-качество“. Очевидно е. Даже не е и политическа. Защото Полша и Чехия, които са и в ЕС, и в НАТО, и в същия англосаксонски Pax Americana, запазиха съветското си въоръжение, и си го ползват и днес“, коментира Пасков във Фейсбук.

Причината е само една: политическото скудоумие на политически лилипути, лакействащи, цвъкащи и щъкащи политически инсекти, които се разстилат пред входа на Козяк 16, добавя той.