Потулват „ЦУМгейт”, Цацаров заговори за водка и сценарий

Проверката за скандала е спряна, защото е доказано само, че е имало такава среща, но не и за какво е била

Висшият съдебен съвет потулва „ЦУМгейт”. Административният орган прекрати проверката на скандала, защото според инспектората на ВСС нямало нищо нередно в срещата на главния прокурор Сотир Цацаров с бизнесмена Сашо Дончев и отстранения от ръководството на БСП Георги Гергов. Членовете на съвета имат много изчанчено чувство за това кое е редно.

Проверката е спряна, защото е доказано само, че е имало такава среща, но не и за какво е била, съобщава Нова телевизия.

Георги Гергов беше отзован от червеното ръководство малко след избухването на скандала. Решението на Висшия съдебен съвет обаче няма да промени партийната му съдба. Лидерът на БСП Корнелия Нинова посочи, че с посещението си в ЦУМ Гергов – волно или не – въвлякъл партията в скандал.

Другият ключов участник в събитията обаче се усъмни в правдивостта на политическите аргументи.

„Не мисля, че „ЦУМгейт“ беше причината за това, което се случи с Георги Гергов в неговата партия. Мисля, че това беше поводът. Не ме карайте да коментирам Нинова“, отсече Цацаров пред медиите.

Главният прокурор нарече „ЦУМгейт“ „един огромен сценарий“. Според него, имало много хора, на които действията на прокуратурата в момента са неудобни, включително и в сферата на енергетиката. Естествено той не не назова имена, но в описанието му попада и бизнесменът Сашо Дончев, който първи се оплака от оказан прокурорски натиск на въпросната среща. Газовият бос се вписа и в аргументите, с които първият обвинител отказа да навлиза в повече подробности.

„Да стигна до тяхното ниво ли? Освен това трудно ще стигна до положение, в което ще изпия две водки и ще се снимам в YouTube“, каза Цацаров.

Оказва се, че и той се възприема за жертва. Дали наистина енергийната мафия не му спретна „ЦУМгейт“? Едва ли! Защо им е притрябвало на мафиотите, в чиито ръце е властта, да тормозят Цацаров, като Цацаратурата не им мъти водите!?