Правителството май ще падне на 11 септември

Имаме си вече политически затворник – Перата, каза организаторът на протеста срещу народните изедници
България може да остане без правителство на 11 септември. Тогава се очаква стотици хиляди българи да излязат на улицата, за да изметат политическата пасмина, да се разпусне парламента и две години да бъдем управлявани от експертен кабинет. Дали това ще се случи наистина?
Създателят на фейсбук страницата „Национален протест срещу безобразията в България“ Атанас Калев, която е харесвана от близо 230 000 души, открито призова сънародниците ни на бунт. Видеопосланието му, публикувано на страницата на бунтарите преди 3 часа, вече е гледано от 3,8 хиляди души.
„Протестът ни е за оставка на правителството и за разпускане на Народното събрание. Искаме в следващите две години да няма парламента, но да има експертно правителство, предложено от народа. Президентът ще съблюдава работата на министрите, избрани от хората“, заяви Калев.

Имаме идея партиите да се пререгистрират. Това ще стане под натиска ни, добави той.
„Държах броят на депутатите да е намален на 120, а партийната субсидия да стане 1 лев. Нищо от това, за което гласувахме на референдума не бе прието. Партиите в България се изчерпаха. Нови хора, посочени от българите, трябва да поемат управлението на страната“, подчерта организаторът на протеста.

Нужни са ни интелигентни хора във властта, а не бандити, подчерта бунтарят.
„Имаме си вече т.нар. първи политически затворник – Петър Низамов. Не искам да бъда негов адвокат, но не мисля, че заради това, което направиха бТВ и удара, с който му изхвърча телефона и блъскането след това от негова страна, трябва да бъде задържан толкова време“, коментира Калев.
„Да, Низамов е за политиците опасен. Сигурно и аз вече съм страшен за тях, защото организирам протест, но разликата между мен и тях е, че не се страхувам да назовавам нещата с правилните им имена“, каза още той.
Вижте цялото му изявление!