Предлагат кметът на Бургас да плаща за хотел заради безобразното саниране на панелките?

Отказах той да ми дава пари за хотел, защото се страхувам и другите ми стаи да не се наводнят, споделя Дияна Димитрова

За шести пореден път се наводняваме откакто започнаха да ни санират, жалва се Дияна Димитрова от блок 40 в бургаския жилищен комплекс „Славейков“.

От видеоклип, който тя е изпратила за рубриката „Моята новина“ на Нова телевизия, се вижда как от тавана на терасата й тече вода.

Мерки не се взимат. Кошмарът продължава. От предишните „майстори“, които са били обучавани да къртят покрива, имаше и 14- годишни. Работят без каски. Качват се на покрива да спят и да пият бира. Представител от Община Бургас ме увери, че наводненията ще продължат до края на санирането. Нормална ли е тази ситуация?“, пита Дияна.

Високите етажи текат отвсякъде. Навън вали, както и вкъщи. Поради липса на работници, санирането може да продължи 2 години. При изкъртен покрив и наводнение, какво ще стане с апартамента ми? Докога ще продължи кошмарът?“, пита жената.

Тя се закани да търси обезщетение, защото домът й наводнен за шести път.

Майка й съобщи пред камерата на Нова телевизия, че общински служител предложил да отидат на хотел, а кметът на Бургас щял да поеме разходите. Видях двама 14-годишни да работят на покрива и се зачудих как ще се справят, добавя тя.

Живущите в блока споделиха, че към момента санирането е спряно и работниците не са идвали от няколко дни.

В резултат на „добре свършената работа“ сега Дияна и съседите й от блок 40 са принудени да подреждат легени и кофи, когато завали дъжд. Това обаче не може да спре мухъла. Хората се страхуват да не загубят домакинските си уреди.