Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_69a2_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/avantageto/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2024
Предлагат кметът на Бургас да плаща за хотел заради безобразното саниране на панелките? | Авантаж

Предлагат кметът на Бургас да плаща за хотел заради безобразното саниране на панелките?

Отказах той да ми дава пари за хотел, защото се страхувам и другите ми стаи да не се наводнят, споделя Дияна Димитрова

За шести пореден път се наводняваме откакто започнаха да ни санират, жалва се Дияна Димитрова от блок 40 в бургаския жилищен комплекс „Славейков“.

От видеоклип, който тя е изпратила за рубриката „Моята новина“ на Нова телевизия, се вижда как от тавана на терасата й тече вода.

Мерки не се взимат. Кошмарът продължава. От предишните „майстори“, които са били обучавани да къртят покрива, имаше и 14- годишни. Работят без каски. Качват се на покрива да спят и да пият бира. Представител от Община Бургас ме увери, че наводненията ще продължат до края на санирането. Нормална ли е тази ситуация?“, пита Дияна.

Високите етажи текат отвсякъде. Навън вали, както и вкъщи. Поради липса на работници, санирането може да продължи 2 години. При изкъртен покрив и наводнение, какво ще стане с апартамента ми? Докога ще продължи кошмарът?“, пита жената.

Тя се закани да търси обезщетение, защото домът й наводнен за шести път.

Майка й съобщи пред камерата на Нова телевизия, че общински служител предложил да отидат на хотел, а кметът на Бургас щял да поеме разходите. Видях двама 14-годишни да работят на покрива и се зачудих как ще се справят, добавя тя.

Живущите в блока споделиха, че към момента санирането е спряно и работниците не са идвали от няколко дни.

В резултат на „добре свършената работа“ сега Дияна и съседите й от блок 40 са принудени да подреждат легени и кофи, когато завали дъжд. Това обаче не може да спре мухъла. Хората се страхуват да не загубят домакинските си уреди.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!