Проф. Велислав Минеков: Мястото на всички протести е пред Министерския съвет

Всички протести, на които ставаме свидетели, са укротени протести, ала всички те трябва да имат само едно място – пред Министерския съвет, защото държавата я няма, напълно изпусната е, категоричен е проф. Велислав Минеков, който гостува в „Просто Диков“.

Според него, ако протестите – в Асеновград, на лекарите и другите от близко време, получат правилна политическа насоченост, цялото правителство и опозиция ще бъдат прогонени – и затова те трябва да бъдат обуздани.

Според него липсата на управление е тенденциозно и удобно, а на върха на държавата стои „едно загадъчно лице – Бойко Борисов, чиято цел е да се оглежда във вълшебното огледалце на медиите и да пита „Красив ли съм?“.

Той е едно медийно явление, но закономерно от гледна точка на олигархията, която цени неговото поведение, смята Минеков.

Вижте още от песимистичните диагнози на проф. Минеков, рецептите му за преодоляване на „българските“ синдроми, които не ни позволяват да вървим напред, и коментара му за събитията от последните дни: