Разминахме се на косъм от трагедия, самолет излезе от пистата в Сарафово

Летище Бургас е затворено за полети докато самолетът не бъде изтеглен на безопасно разстояние

Самолет на авиокомпания Travel Service, изпълняващ полет от Бърно, Чехия с 178 пътника на борда, излезе в страни от пистата на летище Бургас, съобщиха от консорциума „Фрапорт-БМ Туин Стар“.

Всички пътници са невредими. Те са изведени от самолета и изчакват своя багаж в терминал 2.

В момента летище Бургас е затворено за полети докато самолетът не бъде изтеглен на безопасно разстояние. Трафикът на летище Бургас ще бъде пренасочен към летище Варна.

Машината Еърбъс А320, изпълняваща полет от Бърно до Бургас, напуснала очертанията на пистата след кацането си, съобщи Нова телевизия.

Самолетът е кацнал аварийно, разкри бТВ.

По ирония на съдбата днес се навършват точно 5 години от атентата на летището в Сарафово, станал на 18 юли 2012 г. Тогава експлозив, скрит в раницата на атентатор, избухна в автобус с израелски туристи.

Близки на загиналите пристигнаха в Бургас за възпоменателната церемония. Тя ще се състои на летището в 17:00 часа, информира БНТ. В този час преди пет години избухна бомбата, заложена от атентаторите.

При терористичния акт загинаха петима туристи и шофьорът на автобуса, който е български гражданин. Подсъдими задочно за взрива са Мелиад Фарса и Хасан Хасан – те се издирват, но към момента все още няма информация къде са.