Ренета Инджова: Ако по една тема се шуми повече от ден, се прикриват поне 10 други важни неща

Политиците се интересуват единствено да създават медиен шум, особено тогава, когато имат да прикриват значими неща. Ако по някаква тема се шуми повече от ден, бъдете сигурни, че в това време са се извършили 10 важни за обществото неща, за които никой от нас няма никаква информация.

Това казва в КОД 11-13 бившият служебен премиер Ренета Инджова в един разговор за това помъдряха ли политиците ни, интересуват ли се от мнението на гражданите и как се случва комуникацията в обществото ни.

Глухите и немите са се събрали заедно и водят „диалог“, сравни тя общуването между политици и граждани у нас, в което медиите се търсят като платформа за говорене и чуване.

Според Инджова, която коментира и скандала Радев-Ненчев-Цветанов, цялото това говорене между институции, които нямат капацитет за управление, сигнализира за огромна вътрешна криза.

Изглежда са трябвали цели два дни на президента да намери този твърд тон, а това значи, че това е подготвена, а не опративна реакция, т.е. никой за нищо няма готовност у нас, коментира бившият служебен премиер.

Вижте какво коментира Ренета Инджова за някои от последните скандали на деня:

[mom_video type=“youtube“ id=“g-i-2vraKyY“ width=“400″ height=“300″]