Родолюбци искат 3000 лева глоба за поругаване на герои

 За хули срещу Ботев и Левски идиотите да получават до 3 години затвор, настояват от Национален протест срещу безобразията в България

3000 лева глоба за поругаване на национални герои и символи поискаха патриотите от Национален протест срещу безобразията в България. Подкрепете законодателната ни инициатива, с която искаме българските герои да бъдат защитени от Закона за националните символи и всяко поругаване, призоваха те във Фейсбук.

„Смятаме, че опазването, почитането и предаването на завета на тези наши славни предци е дълг на всеки един български гражданин. Длъжни сме да съхраним и предадем чиста и непокътната, историята за безсмъртните подвизи на великите ни сънародници за поколенията след нас, за да помнят, за да знаят, за да почитат, за да се учат и за да се гордеят с националността и произхода си, за да станат истински българи!“, пише в Петицията за защита на националните ни герои със закон.

„Има начини да спасим националните си герои и един от тях е те да бъдат включени в Закона за Националните символи като такива! Защитени с този закон те няма да могат да бъдат толкова лесно и безнаказано поругавани. Ние смятаме, че е жизнено необходимо националните ни герои да придобият статут на национални символи, предвид тенденциозните деморализация, обезличаване и подмяната на ценностите и идеалите на нацията ни. По този начин не само ще прекратим поругаването им, но и ще събудим жаждата за духовност, култура, образование, гордост и самосъзнание у подрастващото население“, добавят активистите от Национален протест срещу безобразията в България. Ако и вие смятате, че е дошло времето да обединим усилия в името на едно достойно и исторически значимо дело, подпишете тази петиция, тя е Вашият принос към борбата, призоваха те.