Сметките в туризма пак не излизат-къде са парите?

Само по 700 лева оставял в родните морски курорти западният турист. Тази цифра оповести вчера лично министърът на туризма-г-жа Ангелкова. При това, със задоволство.
В случая или Ангелкова не може да сметне, че ако това е истина, значи че поне половината от печалбите се укриват и държавата я няма, или, че народът ни е толкова прост, че не може да направи елементарни сметки.
При жестоките цени от 20 лева за салата, 30- за паница боб, 20 за сандвич и още толкова за чадър и шезлонг – сметките не излизат. Без да се брои несметното количество изптит алкохол, дискотека,нощувки, таксита и пр.
Ако в статистиката правителствена има грам истина ще излезе, че у нас чуждите туристи преживяват на чешмяна вода и харчат през почивката само една четвърт от минималната работна заплата, плащана в родината им.
Въпросната статистика обаче негласно потвърждава рекетът и печалбарството, станали ежедневие. Туризмът явно е в същата система. Щом месарска фирма за рахата си прежалва 4 тона суджуци, някак ще се отчитат и туристическите босове. Не е трудно да се пресметне с колко. Иначе-аут.
Малцина са тези, които могат да се похвалят, че са минали евтино. Според поредната „бомба“ Искра Фидосова, която е шеф на комисията по правните въпроси в Народното събрание,се е отблагодарила само с тон кашкавал. За да стигне до върха и стане легитимен нотариус, след като е учила в закрития Стопанско-правен факултет на УНСС в Монтана. Няма и данни да е държала приравнителни изпити в СУ „Свети Климент Охридски“, а нейни колеги юристи оспорват и легитимността й като нотариус, защото е станала такава, без да има двугодишния стаж, който се изисква по закон. Искра Фидосова дори не се е явила на изпит, за да придобие юридическа правоспособност, което не й пречи днес да кове закони и да кадрува в съдебната власт.
Статистиката-за простолюдието. Ама дали да ги жалим и туристическите босове, които трябва да се мъчат през сезона за едни 700 лв. от чужденец, с които не им се покриват разходите?
Споко-пари има. И това го доказаха нагли апаши, които измъкнаха изпод дюшеците на двама братя-хотелиери скромните 50 милиона.
Значи-все пак има за всички и всички са доволни. Без работещите за жълти стотинки персонали и дължавната хазна.
Остава Ангелкова да се светне, че оповестявайки подобни смешни цифри става лош вестоносец и може да изгори, престаравайки се, като оня със суджуците…