Спират търговията с гласове заради бунта срещу ромите?

Цацаров призна, че циганското население е толерирано години напред, защото е нужно като електорат

Уродливата търговия с гласове в ромските махали, което бившият премиер Огнян Герджиков сравняваше с покупко – продажбата на роби, може да бъде спряна. Затова намекна в Бургас главният прокурор Сотир Цацаров. Той е в града ни, за да участва в XII Конференция на Балканската и Евро-Средиземноморската мрежа на съдебните съвети.

Трябва да престане политическият маркетинг из ромските махали и че всяко нарушение трябва да бъде наказано, заяви Цацаров пред камерата на БНТ.

„Дайте да не се лъжем и да си го признаем. Това население в гетата става важно винаги, когато се задават избори. Всяко нарушение обаче трябва да бъде наказвано. Това население е толерирано години напред, просто защото то е нужно като електорат. Трябва това да престане“, заяви главният прокурор.

Според него, да се говори за етнически конфликт в Асеновград, е пресилено. Има спор, но не между българи и цигани, а между хората, които живеят съобразно закона и тези, които паразитират, като си въобразяват, че имат само права, но не и задължения.

Цацаров съобщи, че тази седмица ще бъдат повдигнати обвинения на депутата Манол Генов за купуване на гласове от ромска махала.

Главният прокурор обеща до 20 юли да бъде внесен обвинителният акт за КТБ в Специализирания наказателен съд. Това ще е своеобразен рекорд за българския наказателен процес, защото се състои от петнадесет хиляди страници, добавя той.

Не е важно обаче колко дебели са папките на Цацаратурата, а дали справедливостта в този гангстерски рай може да възтържествува. От зората на демократичните промени мафията решава кои задници да търкат депутатските банки, като пазарува гласове в ромските махали, а в замяна продажните „гласоподаватели“ паразитират, бият, грабят и убиват българи, но властта се сети, че това не трябва повече да продължава, когато българите в Асеновград се вдигнаха на бунт.

Да, конфликтът между честните българи и престъпниците от гетата не е етнически, но ако циганите не бяха пазени от ченгетата, какво ли щяха да направят Перата и хилядите българи, отишли в Асеновград, за да щурмуват незаконните бараки? Време е политиците да осъзнаят, че ако не започнат реформи веднага, с които да върнат надеждата на хората, че може да има справедливост, ще бъдат пометени, защото народът ни е ужасно търпелив, но вдигне ли се веднъж, не прощава на изедниците!