Стоян Тончев: Васил Костадинов няма работа в Общински съвет-Поморие и трябва да освободи мястото

С пост във Фейсбук журналистът от Поморие Стоян Тончев поиска оставката на общинския съветник Васил Костадинов, като разказва интересни подробности от работата на местния парламент.

Припомняме, че на местните избори през 2015 г. Тончев и Костадинов участваха в надпреварата от листата на ПП „Партия на зелените“, а на парламентарните избори Васил Костадинов се кандидатира за народен представител от „Реформаторски блок“, които останаха извън парламента.

Тончев мотивира исканата оставка на Костадинов с неизпълнение на предизборни обещания и програма, като изтъква, че по този начин са били измамени над 600 гласоподаватели в общината и Костадинов трябва да поеме политическата отговорност.

Публикуваме без редакторска намеса текста на Стоян Тончев от FACEBOOK:

Вижте на какво е заприличал за 5 години зам.-кметът на Поморие по асфалти и строежи! Крал ли е и дали е разследван като част от ОПГ?


Между другото Кунчо Гайдов е софра-авер с брата на общинския съветник в черноморския град Васил Костадинов.
Искрено съжалявам и се извинявам на всички, които гласуваха на местните избори през 2015 г. за моята листа, че направих Васил Костадинов общински съветник. От самото начало той подкрепя с ГЕРБ и ДПС скандалните предложения на кмета, а се яви на изборите като опозиция на статуквото. Извинявам се още веднъж на всички излъгани и подведени от него!
Но пиша този пост с друга цел!
Братът на Васил Костадинов има винпромче в поморийско село, а неговият приятел зам.-кметът Кунчо Гайдов, преди изобщо да бъде взето решение от Общински съвет – Поморие, асфалтира път, който да води към винпрома на брата на общинския съветник Костадинов. При гласуването на това предложение на Гайдов от местния парламент, новият пряк път към частния винпром не само беше прокаран, но и асфалтиран! А всъщност до винпрома се стигаше и преди това по хубав път, но с лека обиколка.
Многократно съм казвал на Костадинов, че е зависим от бизнеса си с медицински лаборатории и трябва да напусне общинския съвет. Преди да ме уволни от работа през 2016 г. /съобщи ми го в първия ми работен ден след 4-месечен болничен заради побоя, който ми нанесоха по поръчка на кмет и общински съветник/, защото категорично отказах да изпълнявам нарежданията му, които са извън работния процес и длъжностната ми характеристика, доктор Васил Костадинов ми обеща, в присъствието на съпругата си, че след като изкара лабораторията си от сградата на общинската болница в Поморие, ще излезе и от съвета. От тогава мина повече от година, а той все още не си е изпълнил обещанието. Лабораторията му се премести в съседна до болницата сграда, след като беше изгонена от МБАЛ-Поморие с решение на общинския съвет по предложение на кмета Иван Алексиев от ГЕРБ.
Ако ви е интересно какво искаше от мен Костадинов, ще споделя. Бяха го накарали, като мой шеф, да ми повлияе да се откажа от журналистическата си дейност и да спра да осветлявам далаверите в Община Поморие! И, естествено, аз отказах! Започна да настоява да спра да пиша още през есента на 2015 г., като през декември месец, преди Коледа, ми каза да си подам молбата за напускане със съобщение във Фейсбук. Отказах! След като ме изписаха от болницата в София след 5-часова лицево-черепна операция през месец февруари на 2016 г., Васил Костадинов ми писа по Вайбър, че след като ми приключи болничния ще съм уволнен, защото не съм спирал да пиша… С най-голямата си наглост, след като ми съобщиха, че повече няма да работя за „ЛИНА“, поискаха да подам молба за напускане и да стане по взаимно съгласие, за да не ми изплащат обезщетения и да се прецакам с минимална помощ за безработен от Бюрото по труда. Отказах и ме уволниха. След това не искаха да ми изплатят едно брутно възнаграждение от 1200 лева, което ми се полага по закон за оставане без работа в рамките на месец след уволнението. Наложи се да наема адвокат, упълномощен да ми вземе парите. Но не ми дадоха 1200 лева, а ми изплатиха нетно възнаграждение.
А всеки сам ще направи извод за себе си – що за човек е Васил Костадинов, който е и доктор на всичко отгоре, за да ме уволни от работа след всичко, което преживях зимата на 2016 г. – причакаха ме и млатиха само и единствено в главата с боксове и палки маскирани дилъри и наркомани, които изпълняват мокри поръчки срещу заплащане. Бях поръчан заради публикациите и разследващата ми дейност за далаверите в Община Поморие, придружени със сигнали до прокуратурата, а и да ме откажат от бъдещи такива.
Но от друга страна съм много доволен и щастлив, че повече от година не работя за лаборатория „ЛИНА“, а се развивам и вървя напред.
А Васил Костадинов няма работа в Общински съвет- Поморие и трябва да освободи мястото, за да вляза аз и да защитавам и отстоявам обществения интерес!