Продажбата на земя на чужденци пада, турци ще изкупят България

По-добре да излезем от ЕС, отколкото земята на Левски и Ботев да отиде в ръцете на изедници!

Продажбата на земя на чужденци отпада. Според зърнопроизводители и депутати, даването на възможност за безконтролна продажба на земеделски земи на чужденци представлява риск за националната сигурност.

Председателят на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите Светослав Русанов каза в „Тази сутрин“ по бТВ, че собствеността на земеделската земя е от стратегическо значение за националната сигурност на България.

Той предупреди, че продажбата на земеделска земя поражда една зависимост. Това е съвременна форма на робство срещу по-високи ренти, като така се изнудват земеделските производители, обясни Русинов.

Депутатът Десислав Чуколов пък припомни думите на руския депутат Пьотър Толстой, който си направи дебелашка шега за това, че братушките са купили половин България.

Реално половин България може да е купена от Турция от нейни бизнемени. Ако падне това ограничение, какво пречи цяла България да бъде купена, попита националистът.

Той призова българските чиновници в Брюксел да измислят механизъм за запазване на забраната – даже ако междувременно България трябва да плаща глоби.

Евросъюзът налага на безгръбначните ни политици да отпаднат ограниченията за продажба на българска земя. Ако нашите управляващи не изпълнят волята на господарите си от Брюксел, държавата ни ще бъде глобена.

Предвидената санкция е 900 000 евро с 660 евро наказателна лихва на ден и възможност първоначалната санкция да бъде повтаряна. Това е една от причините България да излезе от ЕС, защото земята на Левски и Ботев е свещена. Напоена е с кръвта на дедите ни и който дръзне да позволи на турците да я купят, е предател.