Марешки стана за смях, Цацаров го скастри, че не се държи мъжки

След като вождът на „Воля“ разкри, че прокурорът Виолета Радева шофирала пияна и попита защо не я карат да лежи под колата, Цацаров го обвини, че сипе клевети
Веселин Марешки нападна Цацаратурата и здраво се изложи. В ефира на бТВ лидерът на Воля каза, че наблюдаващият прокурор по делото срещу него Виолета Радева гази закона. Хваната е да кара пияна, каза той.

Марешки попита защо когато прокурорка е нарушила закона, не е арестувана и не е сложена да лежи под колата. Според него трябвало да я снимат всички камери като тираджията, който бе хванат пиян вчера.
„Тази жена ми слага запор за стотици милиони заради недоказани твърдения, че съм навредил на някого за 14 000 лева. Каза ми, че имала сведения, че съм щял да избягам“, обяснява Марешки.

Той намекна, че и аверите му от ГЕРБ в парламента може да станат клиенти на прокуратурата и това преля чашата. Наложи се дори Цацаров да се намеси. Главата на Цацаратурата обвини депутата, че сипе клевети и го скастри, че не се държи мъжки.
„Става дума на моменти за откровени клевети. Да се обосновава собствената невинност с хвърлянето на клевети върху наблюдаващия прокурор по делото, е меко казано невъзпитано, а най-откровено казано – недостойно – за мъж и за член на парламента“, коментира Цацаров пред камерата на Нова телевизия.
Преди месец той поиска имунитета на Марешки и на още двама депутати от „Воля“ заради заплахи към собственици на аптеки. Разследващите са събрали доказателства, че от есента на 2012 г. до края на 2015 г. в градовете Варна, Добрич, Видин, Плевен и София Марешки е заплашил 7 собственици на аптеки с увреждане на имущество и други противозаконни действия с тежки последици за тях.