„Орлите“ разгромиха Жалгирис, „летят“ към групите на Шампионската лига

След като изоставаха с 0:1 до 41 минута, момчетата на Динко Дерменджиев съумяха да обърнат резултата

Шампионът на България Лудогорец разгроми литовския Жалгирис с 4:1 в инфарктен двубой. До 41 минута тимът от Разград изоставаше с 0:1. С оглед пасива от мача в Литва, родните запалянковци почти се бяха простили с мечтата да има български отбор в Шампионската лига. „Орлите“ обаче върнаха интригата с гол на Натанаел, а десетина минути след началото на второто полувреме Вандерсон направи резултата 2:1. Секунди след това Кешеру попари надеждите на гостите, че могат да продължат напред в най-комерсиалния турнир на Европа. В 74-та минута румънецът оформи крайния резултат – 4:1.

Последното препятствие пред българския първенец за влизане в групите е коравия тим на Апоел Беер-Шева. За да са в лигата на богатите, шампионите от Разград ще трябва да вдигнат доста нивото. Джонатан Кафу, за който Лацио е готов да даде 7 млн. евро, не е в добра форма. Под всякаква критика е и защитата на разградския гранд.

Макар Жалгирис да не е мерило за класа, победата с 4:1 все пак вдъхва надежда, че „орлетата“ ще съумеят да се преборят за място в Шампионската лига.