Резил: Бареков издал премиерът ни как краде салам и е станал слуга на Меркел

Нобеловият лауреат Жозе -Рамос Орта и бившият президент Шанана Гузмао решиха, че им казвам виц, споделя евродепутатът
Премиерът Бойко Борисов стана за смях заради Суджук-гейт. След като главният прокурор разкри, че депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов  е изнудвал търговец от името на вожда си, министър-председателят се прочу дори в далечна Колумбия.
Цацаров съобщи в петък, че месарят е трябвало да даде общо 4 тона суджук, 60 кг телешка пастърма и филе „Елена“ за общо 45 000 лева. Според разследващите Мартинов заявил, че деликатесите са лично за премиера. Това бе една от причините евродепутатът Николай Бареков да се срещне с бивш президент и с нобелов лауреат и да им разкаже за „бащата“ на ГЕРБ. Естествено те приеха разказа за луканките за виц.
Докато в България всякаква сган ме замерва с лайна, кога от завист и злоба, кога да се прикрият зад големия ми гръб далаверите си, по света аз съм признат и обичан политик, сподели във Фейсбук Бареков.
Гордо представям страната си, но не и крадливите и фалшивите й политици, добавя той.
Ето как ме приемат символите на Тимор и двамата бащи на нацията – двама бивши президенти и ръководители на Съпротивата, признати и приети в цял свят – от Белия дом и ООН, до Токио, Пекин, Берлин и Париж, пише евродепутатът като текст към снимка, публикувана на стената си.
„Те са техните Ботев и Левски, но живи и почитани. А партията на едниния спечели изборите! Доктор Жозе -Рамос Орта, бележит мислител, носител на Нобелова награда за мир! Колко такива има в света живи!? Аз познавам и съм личен приятел с двама от тях( другият е президентът на Колумбия). Ел Командир е истински пълководец и генерал, бивш президент, бъдещ премиер, Командир Шанана Гузмао. Говорил пред Конгреса на САЩ и на Австралия, от трибуната на ООН“, разказва Бареков.
„Гузмао знае осем езика, с мен разговаря на два от тях( английски и руски, дори ми каза и няколко думи на български, които научил заради мен). Срещите ми с тези богати душевно и мисловно хора продължиха с часове…. Дадох си сметка какво богатство има Тимор Лесте в тяхно лице. А ние, 7 милиона българи, нямаме нито един политик, познат по света и уважаван като тях, дори да им стъпне на малкия пръст“, коментира евродепутатът.
„Между другото двамата знаеха само за Тодор Живков и Ирина Бокова заради Юнеско. Нищо не бяха чували и много се шегуваха като им разказах набързо какъв измислен генерал и крадлив малограмотен простак от 10 години ни управлява. Дадоха ми съвет: ти си роден за политик и водач, върни се в България и се бори да я освободиш от простите хора и от корупцията, която ви задушава. Вчера за един ден и една вечер научих уроци, които ви се случва да чуете един път в живота си и то, ако Господ ви е създал и с малко късмет!“, споделя Бареков.
„Решиха, че им казвам виц като им разказах как премиерът ни краде салам от търговците. Но много се развълнуваха от историята на нашето Освобождение от турското иго и голямата роля на техните български еквиваленти Апостола Левски и Христо Ботев. Обещах им да им изпратя стихосбирките на Христо Ботев. Дано намеря и хубав превод на английски“, добавя бившият ТВ-водещ.
„Още разказах как Борисов е станал слуга на Меркел, Ердоган и САЩ, а Путин се гаври с него. Как сме най-бедни в Европа и редица наши премиери се хвалеха с това, за да изкрънкат пари от „началниците“. Шанана ми каза „никой не е забогатял с просия“. На просяка, продължи той, му дават жълти стотинки, а такива като Путин не обичат просяци и амбулантни търгаши“, разказва Бареков.
„Като станеш премиер един ден, продължи Шанана, едни съвет от мен: Сложи си най-скъпата риза и отиди при Путин, Макрон (любимият му политик), Меркел, Тръмп и в Китай и Япония и им предложи да правите заедно проекти за милиарди-летища, терминали, портове, болници, мостове, космически кораби, само така ще направиш държавата си България богата“, добавя евродепутатът.