Суджук ще има във всички общини и ще се сринат по модела КТБ

 

Важно е хора като Петър Низамов да са в ареста, за да не пречат на бизнеса на някои хора, коментира бунтарят Атанас Калев

България се превърна в държавата на трафика и суджука. Родината ни може спокойно да бъде наричана Мутриландия, защото на всеки километър дебне по едноклетъчно с многоклетъчно (б.а. както наричаха мутрафоните в началото на т.нар. демократични промени), който може да ви стресира с приказки от рода на „Суджука дай“ или „Ще ти бия два шамара“.

Рекетираните обикновено са бизнесмени, а рекетьорите събират (х)раната за вожда си.

Цели общини в България днес се управляват по модела Добрич и ще се сринат по модела КТБ, пророкува създателят на Фейсбук страницата „Национален протест срещу безобразията в България Атанас Калев.

За него, а и за много българи, България вече е държавата, където бият журналисти, нотариуси и лекари. Живеем в страната, където цигани посягат на полицаи и убиват български деца – уви, вече всичко е възможно, защото годината е 2017, но се усеща като 1997, обяснява бунтарят.

Зрелищата пак са налице, медиите пак са навсякъде, но никой не задава важните и правилни въпроси и обикновено вместо да чуем кои са мутрите натискали и рекетиращи бизнеса в България, слушаме за някакъв суджук и главатар на организирана политическа група от град близко до Варна, добавя Калев.

Та тоя главатар от 2012 г. дерибейства там. От 2012 г. има сигнали срещу него и е обществена тайна на кой кръг домашни „любимци“ е близък и как се е сближил с баш шефа на републиката, припомня създателят на най-бунтарската страница в социалната мрежа.

Но и с Боршош шефът няма нищо общо, и с този със суджуците не е ял и пил, и с Цветан Василев не се е срещал в гаражи преди да изтупат банката му като брашнян чувал.

Те и другите политици са толкова невинни, че не се занимават с назначения по политическа поръчка или пък със смачкване на бизнес и хора, защото не са им удобни. Но пък за сметка на това техните хора се толерират, дори и да организират канал за трафик на хора“, коментира Калев.

Важно е сергиите в Слънчев Бряг да бута Валери, а какво и как правят неговите хора в квартал Република в Хасково, не е важно. Важно е хора като Петър Низамов да са в ареста, за да не пречат на бизнеса на някои хора, добавя бунтарят.

Не всичко е пари, приятели, се казваше в една песен, a в песните на нашите политици бих добавил, че всичко е пари, но за тях приятели, изтъкна Атанас Калев.

Цели общини в България днес се управляват по модела Добрич и ще се сринат по модела КТБ, но не защото политиците са виновни, а защото някакви бизнесмени или банкери ще източат общинския бюджет пък, когато няма пари и са отишли в частни ръце, осигуряващи гласове. Общинските съвети ще изтеглят кредити. Важно е българинът да ги плаща и да не приказва много, че току- виж няколко качулати са го налазили“, пише във Фейсбук създателят на „Национален протест срещу безобразията в България“.

В държавата, където всичко е пари и данъци, а икономиката липсва, вчера някакви видни синове на икономическата мисъл предложили минималната заплата да е 314 лева, няма значение, че за да оцеляваш в България, ти са нужни над 500 лева (изчисленията не са мои), но са публикувани и си имат източник. Искам да отбележа факта, че да предлагаш заплата под прага на бедност, се нарича Геноцид, но колко да им пука на някакви работодатели и политици, нали пенсионерите доказаха, че могат да оцеляват и със 155 лева“, коментира Калев.

И между другото, има предложение мъжете в България да се пенсионират на 75 години, без значение, че едни изчисления показват средна продължителност на живота на мъжете в България 74.5 години, добавя той.

Или както се казва, ще работиш, ще ни плащаш, че работиш и ще умреш! И ако не си внасяш вноските за пенсии, ще си враг на системата и злодей! Защото откъде ще има пари за обществени поръчки за великите работодатели, за великите политици с мисъл какво да „усвоим“ и за нашите братя цигани, които те дундуркат – защото колелото се върти и пак ще дойдат избори. Както се казва – суджук ще има във всички общини, девизът на всяка партия е: „Повярвай ни, ще те Оправим!“, коментира Атанас Калев.