Абсурд: Царевските ченгета на крак заради петима къмпингари

Държавните служители изпълнявали поръчка на богати инвеститори, които искали да строят на плаж „Корал“

Полицаи от Царево и чиновници от няколко държавни агенции побъркаха от проверки летовниците на плаж „Корал“. Дори през нощта униформените нахлували в палатките им или в караваните, за да търсят наркотици. След като не открият нищо, пишат протоколи и хвърчащи бележки за плащане на такса смет. Един от потърпевшите сподели пред камерата на Нова телевизия, че са го накарали да плати 120 лева за смет. Музикантът Васил Гюров пък заподозря, че активността на ченгетата е заради разкритието, че са издадени 38 разрешения за строеж на плаж „Корал“. Богатите инвеститори си отмъщавали.

Преследвани сме на базата на една противозаконна наредба, която Община Царево си е гласувала миналата година в защита на лични интереси. Кой може да си позволи да използва прокуратурата, да ангажира полицията да гони и да прави постоянно проверки за две-три каравани и няколко палатки?“, попита Гюров.

Той припомни, че на 200 метра от караваните има хотел, който е незаконен. Построен е върху пясъка. Това обаче някак си не засяга служителите на реда. На тях им е наредено да тормозят бедните летовници в палатките, а не богаташите, имащи достатъчно пари, за да бетонират крайбрежието.

Морето ни е бетон. Затова туристите бягат, а кметът на Царево Георги Лапчев в стремежа си да обясни колко лоши хора са тези, които предпочитат палатката пред бетона, ги изкара натрапници, които живеели на „гърба“ на общината, че дори и на държавицата ни. Бедната България как ще изхрани петима диви къмпингари!?

Представете си, че някой е влязъл във вашия хол, разпънал си е палатката пред телевизора и усмихвайки се, ви казва „Спокойно, ние ще си чистим“, добави той в разговор с водещата Ани Цолова.

Българското Черноморие обаче не е хол нито на Лапчев, нито на Борисов. То е на всички българи, а на човека от народа му е все тая къде бай Васко ще си опъне палатката, за да свири под звездите. Време е властниците да дадат ясно обяснение защо се строят бетонни дворци върху пясъка, вместо да ни занимават с простотии!