Ако Слави искаше промяна, нямаше да популяризира само чалгата

Повтаряйки на краля „и ти си смъртен, и ти си смъртен“, шутът никога не е застрашавал властта му! Напротив, внасял е настроение, шегувал се е, което понякога е струвало живота на шута! С участието на Слави Трифонов в политиката се цели именно това – да разнообрази настроението в цирка, наречен „държава“, сподели във Фейсбук помориецът Ради Чухлев.

Ако клоунът Слави имаше някаква социална концепция за промяна на този фалшив живот, отдавна да беше я афиширал и нямаше да популяризира единствено чалгата! Но на оскотял народ какво друго му трябва: хляб и зрелища“, коментира бунтарят.

Според него, на капиталистите вече няма кой да им работи. „Внесоха си емигранти, но и те не искат да работят! Работят само глупаците от бившите социалистически страни! Ще забогатеят, робувайки!“, добавя Чухлев.

Тереза Мей, английският премиер, се закани, че щяла да „изкара младите на пазара на труда“ /да ги накара да работят/, току-що ми каза едно „кокни“ /лондончанин/. Тази издухана капиталистка не можа да проумее, че трудът престана да бъде средство за препитание. В труда младият човек търси възможност за творческо реализиране, за вдъхновение, за задоволство от живота, а не робското му задължение за оцеляване, в каквото го превърнаха господарите на хората“, коментира помориецът.

Дори само от тази гледна точка, капитализмът е обречен, светът стои на прага на Нова диалектика на живота“, добавя той.