Бащата на убитата Никол: Убиецът й не е луд, трябва да изгние в затвора!

Преди убийството Иван е говорил два часа с друго момиче, не знам как е подлъгал дъщеря ми да отиде от центъра до „Меден рудник“, каза Любомир Йончев

15-годишният Иван, който е обвинен за убийството на Никол, не е луд. Той е абсолютно адекватен. Това каза в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия Любомир Йончев – бащата на 11-годишното момиче, което бе прободено с нож във врата. Той разкри, че преди убийството тинейджърът е говорил два часа с друго момиче.

Казват, че това момче не може да използва нож и дори вилица. Ами кой го храни тогава? Как си връзва обувките? Как ходи на училище? Как живее? Това са пълни глупости!“, коментира съкрушеният от скръб мъж.

Да я беше ограбил, набил или изнасилил, но поне да я беше оставил жива, добавя той.

Според него, Никол е изкупителна жертва. Иван успял да я излъже да се срещнат в „Меден рудник“, защото е наивна. 15-годишният комплексар бил малтретиран в училище и искал да се докаже пред съучениците си, че може да бъде мъж.

Според бащата на Никол, убиецът заслужава доживотен затвор. Дори това наказание му е малко, каза Йончев.

Той определи като глупаво твърдението на разследващите, че Иван и дъщеря му се скарали за наргиле. Защо би отишла от центъра чак в „Меден рудник“ да пуши, пита мъжът.

Той е сигурен, че целта на Иван е била в асансьора да вземе телефона и раницата на Никол и избрал блок, който е само на 300 метра от мястото, където живее, за да може да се прибере веднага и да има алиби. За да бъдат заблудени разследващите, младежът се обадил от телефона си на Никол докато били в асансьора.

Дъщеря ми нямаше никакви проблеми в училище, беше отличничка, но той й е намерил слабото място, след като две седмици са си писали по Фейсбук, добавя Любомир Йончев. Той призна, че 11-годишната му дъщеря е пушила наргиле. Опитвала е, като всеки тийнейджър, но не е пушила системно.