Бойко Банкянски пак се излага

Пита френския президент дали владее френски, опитвайки се вероятно да каже, че е удивен от езиковите умения на другите посрещачи

Премиерът Бойко Борисов ужасно се изложи при посрещането на френския президент Емануел Макрон на Летище Варна снощи. Едни от първите думи на българския министър към държавния глава на Франция бяха „Казвам, че всички парле ву франсе“ (б.а. parlez-vous français? – разбирате ли френски).

Думите на министър-председателя бяха в коментар на езиковите умения на началника на кабинета на президента Румен Радев – Иво Христов, и други посрещачи, съобщава Нова телевизия. Няколко души поздравиха и размениха любезности с френския държавен глава на родния му език.

Бай Бойко Банкянски пак се изложи, коментира администраторът на Фейсбук страницата „Национален протест срещу безобразията в България“.

Той съобщи, че при посрещането на Макрон на летището около Бойко Борисов имало над десет бодигарда, като поне шест от тях носели чанти тип бронирани одеяла. Някой тогава попитал от какъв точно атентат го пазят тоя Свети Бойко, хората от НСО.

Пазят го от „народната любов“, защото от тези, с които в миналото е имал вземане-даване и сто човека не могат да го опазят, ако въпростните господа решат да предприемат нещо, коментираха бунтари в социалните мрежи.