Бургасбус имат само един нов автобус, при това подарък

По улиците на Бургас тръгва чисто нов автобус. Маломестният  „Карсан“ ще се движи по линия 9 в продължение на 1 месец. Превозното средство е оборудвано с ниски подове, които осигуряват по-голяма достъпност за гражданите с намалена подвижност. Автобусът разполага и с климатик за по-комфортно пътуване. Екологичната норма му норма е EURO 6, което го прави изключително щадящ природата, хвалят се с прессъобщение от общинския превозвач „Бургасбус“.

Автобусът е предоставен безвъзмездно от магазини „Ивеко“ (скрита реклама – бел.р.), за да се тестват неговите технически възможности, за да може експретите на „Бургасбус“ да са напълно запознати с предлаганото на пазара, допълват от фирмата.

Като цяло от прессъобщението, с което искат да се изфукат, се подразбира, че „Бургасбус“ превозва пътниците само с коли втора употреба, а това е първата им „чисто нова“ машина.
Всъщност, получава се обратен ефект, след като е известно, че Община Бургас усвои десетки милиони по европроект за нов интегриран план на градския транспорт, който предполага и нови превозни средства, не само „втора ръка“.