Зевзеци прекръстиха „Българе“ на „ГЕРБ-ерче“

Бунтари тръбят, че ансамбълът обслужва управляващата партия от 2009 година

Председателят на фондация „Българе“ Христо Димитров от 2009г. обслужва с ансъмбъла всяка предизборна кампания на Герб, но твърди, че всичко, което набирал като пари, било от дарения, пише администраторът на Фейсбук страницата „Национален протест срещу безобразията в България“.

„Не, г-н Димитров, „Българе“ не е партиен ансамбъл. От 2009 г. той си е личният предизборен ансамбъл на Цветан Цветанов и изобщо не получавате пари от партии, и всичко вие правите с лични средства и дарения“, добавят бунтарите.

Създателят на протестната Фейбук страница Атанас Калев закопа „Българе“. „Докога такива като Христо Димитров, прекалено близък на властта в лицето на ГЕРБ, ще се правят на света вода ненапита, докато събирали саможертвователно дарения. Интересно някой друг знае ли, АЕЦ“ Козлодуй“ да е правил дарения за милиони в полза на частна Фондация?!“, пита той.

„Е как няма да сте облагородили Котел и Жеравна, г-н Димитров, ако за вас да ограбите общината, като вземете на концесия и местността е облагородяване – ви казвам Евала“, добавя Калев в поредното си скандално послание, публикувано в социалната мрежа.