Българският Висоцки пее в Летния театър на Бургас

 

Новооснованата програма „Сборная команда” започва националното си турне от морето

Ники Атанасов, известен като българският Висоцки, ще събира аплодисменти н сцената на летния театър в Бургас този петък. Надя Валентинова от група „Гранулом“ , украинката Елена Жосан и популярният журналист и бард като „Сборная команда” ще изнесат голям спектакъл от любими руски песни. Началото е от 20.30 часа.

Триото е подготвило изключително разнообразен репертоар, включващ песни на Владимир Висоцки, Булат Окуджава, Григорий Лепс и Михаил Шуфутинский. Ще прозвучат и руско-цигански романси, одески и емигрантски песни, хитове от руската филмова класика, евъргрийни на Алла Пугачова, Вика Циганова, „Любэ“, „Земляне“, „Ария“ и „Кипелов“.

С концерта в Бургас „Сборная команда” поставя началото на националното си турне, което ще премине през Варна, Русе, Стара Загора, Смолян, Благоевград, Габрово, Пловдив и София.

Формация „Сборная команда“ е създадена преди шест месеца, но вече има много успешни концертни и клубни изяви. Песните им са адресирани както към почитателите на „вечно зелените“ руски песни, така и към ценителите на съвременни руски поп- и рок творби.

Ники и Надя се откриват чрез гостуване на певицата в „Нощен хоризонт”, където дълги години е водещ. Ражда се идея да направят нещо заедно и след известно време това се случва. Преди това Ники вече работи с Елена като дует. Надя се присъединява към дуото и след няколко успешни концерта, вече като трио, „Сборная команда” заживява свой живот.

Съвсем обяснимо, Ники Атанасов остава верен на любовта си към творчеството на Владимир Висоцки. Надя Валентинова изпълнява песни на великия бард, но в рок вариант, а Елена Жосан залага на руско-циганските и украински романси.

След националното турне „Сборная команда” се надява да осъществи една от големите мечти на Ники Атанасов – да пеят в Русия и в някои от бившите съветски републики.