„Великата“ българска телена стена глътна още 1.2 млн. лева

„Великата“българска телена стена глътна над 180 милиона лева … Найс, а ?!

Правителството, на което Валери Симеонов е вицепремиер одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2017 г. в размер на 1 224 000 лв. за изграждане на допълнителен участък от ограда по българо-турската граница.

„Великото“ съоръжение, което стана предмет на много смях в „Господари на ефира“  надхвърли 180 млн.лв.

 

 

С допълнителните пари се предвижда и изграждане на прилежащия към него път по поречието на река Тунджа на територията на област Хасково.

Оградата трябваше да е готова отдавна, но сроковете за завършването й продължават да се изместват във времето, а цената непрекъснато поскъпва.

Проблеми бяха открити и с камерите по ограда, част от които не работят.

Обвиненията към правителството са и затова, че държавата плаща за двуредова ограда, а реално на места се строи само един ред, като от парите се краде.

Юни месец левицата внесе сигнал в основата на който бе разследването на депутатката Елена Йончева в прокуратурата и ДАНС за нарушения при строителството й.

Средствата за изпълнението на постановлението се осигуряват чрез преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2017 г.

Договорите за изграждането на съоръжението бяха сключени без обществена поръчка с мотива за спешността на изграждането му.

Скоро „великата“ българска ограда ще спира само кравите и свинете, защото мигрантите си намират начини и пари, за да я срежат или прескочат, но „величието“ остава …

Поне по нещо приличаме на китайците-бъдещите инвеститори на Бургас – имаме си велики стени … Те наистина, а ние на патрЕотични лафове …

Свободен автор – Философът

кадър от „Господари на ефира“