Втори атентат в Испания, седем ранени в Камбрилс

Застреляха петимата нападатели, носели колани с експлозиви

Микробус се врязва в група пешеходци в популярния курорт Камбрилс, южно от Барселона. Нападателите са били готови да се взривят в група туристи, но испанската полиция ги е спряла. След кратка престрелка всички петима терористи са били елиминирани, а взривните устройства не са се задействали.

Районът е отцепен, а на 7 от ранените при атаката е оказана първа помощ. На мястото е пристигнал сапьорски екип, който е детонирал взривните устройства. Властите призоваха жителите и гостите на град Камбрилс да не излизат по улиците. Тази нощ имаше експлозия в апартамент в град Алканар. Според полицията в него терористи са подготвяли взривно устройство, но то е избухнало предварително. Един човек е загинал.

Междувременно властите продължават да издирват нападателя, който се вряза в пешеходци прочутата улица Ла Рамбла. Полицията съобщи, че мъжът, който е наел микробуса се казва Дрис Обакир. Той е на около 20 години и е родом от Мароко. Терористичната организация „Ислямска държава“ пое отговорност за нападението. Премиерът на Испания Мариано Рахой изрази съпричастие с каталунците.