Държавната импотентност и управленският стерилитет на борисовщината

Държавната импотентност и управленският стерилитет на борисовщината всекидневно изригват във всички сектори на администрацията.

Релацията „Слънчака“, реализирана от Бойко и Валери, е много смешна и нелепа. Бойко поддържа коридата на Валери, понеже била в рамките на закона. Валери аплодира Бойко, защото Той го поддържа. И двамата се правят, че не знаят или не разбират същността на проблема. А проблемът е, че подопечните им агенции и служби просто не работят и това налага властта да имитира себе си чрез изцепките на Валери.
Колко би трябвало да си некадърен и некомпетентен, за да обясняваш на публиката, че като изземеш функциите на подчинените си, ти си блестящия управник? Ами, защо по дяволите, подчинените ти получават заплати, при това бюджетни и същия тоя бюджет плаща социалните и здравните им осигуровки?
Държавната импотентност и управленският стерилитет на борисовщината всекидневно изригват във всички сектори на администрацията. Защо Бойко и Валери не намерят лостове и средства, чрез които да накарат своята администрация да заработи и да бъде поне малко ефективна? Защото не могат и не знаят как да направят това. Защото назначената от тях армия от чиновници е некомпетентна и не в състояние да се справи със задълженията си. И защото това носи огромни доходи, поднесени под масата, на същата тая администрация.
Ако някой може, нека ме опровергае.
Уморих се.

Любомир Кольовски, фейсбук
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!