Иван остава в ареста, ДНК по ножа доказва, че е убиец

Записи от камери показват, че момичето и момчето са пътували заедно с автобус от центъра на града до ж.к. „Меден рудник“

15-годишният Иван, обвинен в убийството на 11-годишната Никол от Бургас, остава в ареста. Това реши днес Апелативният съд, съобщава бТВ.

По ножа, с който е извършено престъплението, и по мобилния телефон на детето е открита ДНК на задържания Иван, показват експертизите.

Делото се гледа при закрити врата. Родителите на Иван продължават да твърдят, че детето им е неспособно да извърши подобно престъпление. Момчето ползва ресурсен учител, но се оказа, че не е регистрирано в диспансера за психично здраве. Освен това според прокуратурата родителите му не са осъществявали достатъчен контрол.

Записи от камери показват, че момичето и момчето са пътували заедно с автобус от центъра за комплекс „Меден рудник“.

Но родителите му не вярват и са на мнение, че е невинен. По думите на бащата на Иван – Димитър Иванов, няма никакви доказателства за вината на сина му. „Очакваме справедливост”, заяви бащата.

Ножът е намерен на площадката в блока, където е извършено убийството, а мобилният телефон на момичето е бил намерен в контейнер на място, посочено от Иван.

ДНК материал на трети човек не е установен.

Бащата на 11-годишната Никол е убеден, че убийството на дъщеря му е било планирано.

Според Любомир Йончев 15-годишният Иван е искал да докаже пред съучениците си, че може да бъде мъж, тъй като е бил малтретиран в училище, а дъщеря му е станала изкупителна жертва.