Казусът „Васил Коцев“ не е приключил, може да сте следващите

На Успение Богородично, един от най-големите празници в християнския свят, Васил Коцев е откаран в сградата на ГДБОП, етаж 3, заради статус във Facebook. Датата е 15 август. Публикацията му била насочена срещу управлението на премиера Бойко Борисов и призовавала за бунт. Не само това, коментарът на Коцев е възприет като заплаха за живота на министър-председателя.

Виж повече по темата: ГДБОП СА ЗАДЪРЖАЛИ ДНЕС ЧОВЕК ЗАРАДИ КРИТИКИ СРЕЩУ ПРЕМИЕРА ВЪВ ФЕЙСБУК

 Най-странното е, че той е написан преди 4 месеца! 

След 4 месеца службите са се активирали заради статус във Facebook, възприет от тях като заплаха за живота на Бойко Борисов!

По-елементарно и да искаха, нямаше да могат да го измислят. Обаче, не всички сме от „простите, които се разбират с простия“. Акция „Сплашване на инакомислещите“ надхвърли очакванията им, или явно прекалено са подценили ситуацията и последствията от действията си.
За 4 месеца службите трябваше да проучат всичко за Васил Коцев, ако е имало реална заплаха за премиера, а не след 4 месеца да карат автора на критичния коментар към „държавния мъж“ да пише доноси и да се подписва, че се разкайва за статуса преди 4 месеца за Бойко Борисов и не иска да го убива. Такива смешки няма дори в комедията „Полицейска академия“!

Още: В.К. след акцията на ГДБОП: Плашат ме със затвор, защото не харесвам Борисов

Но всъщност изобщо не е смешно. Към този момент официална позиция по казуса „Васил Коцев“ от ръководството на МВР няма. Борисов се обади на репресирания, за да му се извини и, най-важното, за да натърти, че не е диктатор и живеем в демокрация. Обаче, дали е така, трябва да кажем ние, българските граждани.
Министър-председателят, който не желае да му пришиват Шиши, а те са като скачени съдове, е умел манипулатор и превърна абсурдните тоталитарни действия и бездействия на служителите си в личен PR. Облече се в бяло, изкара всички около себе си виновни, а себе си – момина сълза. Не се прави така, обаче. Някой трябва да поеме отговорност, политическа и административна.

Повече по темата: Аз съм задържаното вчера от ГДБОП лице В.К., казвам се Васил Коцев…

Васил Коцев беше три дни в светлината на прожекторите, а общественото мнение се поляризира. Васил Коцев е жертва на режима, не е звезда и няма да осребрява статусите си във Fecebook. Той е само част от общото, а в утрешния ден може да сте следващите „застрашаващи живота на премиера“. Може и да не ви привикат на разпит, а да ви поръчат. Както поръчаха мен, след като преди това бях привикан за сведения в полицията по образувано досъдебно производство за заплаха за убийство на кмета на Поморие. Било много сериозно, някой му направил колаж на некролог, който съм споделил във Facebook, и той се страхувал за живота си. Само след месец бях с изпотрошена глава, изпочупено лице, смлян нос и челюст, със запечатана уста, чакайки за операция в София и смучейки през сламка. Не казвам, че едното има връзка с другото, но като се има предвид дългогодишната ми критика срещу управлението на Община Поморие, придружена със сигнали до прокуратурата, колажът-некролог може да се е оказал „кулминационият момент“.

Та, така, Борисов. Не само Шиши, ами и кметовете на Шиши с марката „ГЕРБ“ ти пришиваме. Да си го знаеш.

Правя този паралел, защото хората силно се разединиха, след като Васил Коцев стана медийна звезда. Още в първия момент на публикуване на новината за задържан от ГДБОП заради статус срещу Борисов, тя бе запратена в категорията fake news. Благодарение на 3 медии, сред които и АВАНТАЖ, случаят „В.К.“ стана национален и стигна до чуждите посолства в България. Трите медии бяха окачествени веднага от някои „доброжелатели“ като „жълти“ и с лека ръка пренебрегнаха сериозността на проблема. Въпреки голямата подкрепа, която получи Васил Коцев, той бе и намразен. Намразен от онези, които не ги репресират и привикват в службите, а толкова много искат и те да блеснат в медийното пространство, макар и за 3 дни, и Борисов лично да им се обади. Изкараха Васил Коцев путинист, свързаха го с ДС и генерал Коцев. После беше луд. Самозванец. Изпращаха му заплашителни съобщения. Стигна се дори до тезата, че всичко това е инсценировка и представлява „хибридна атака“ срещу министър-председателя.

Нищо подобно! Пак казвам, Коцев е жертва на диктатурата, на режима „Борисов“.

По темата: Премиерът Борисов с извиние към Коцев за безумието на ГДБОП: Не съм диктатор!

И вместо да бъде подкрепен от всички трезвомислещи, българският народ отново се раздели на две, като едната част се сля с певческия хор на „простите, които се разбират с простия“.

Разбирам как се чувства Васил Коцев. През 2016 година го изпитах на гърба си. Почувствах любов и подкрепа, но видях и толкова много злоба и завист в очите и думите на хората, че в един момент не исках дори да излизам на улицата. Искаха да са на мое място, да са популярни, да се говори за тях, без дори да се замислят какво съм преживял. А останалото е следствие, не търсен ефект.

Злобата, завистта и алчността са отрова за България и българите. Отрова, която ни убива бавно и мъчително, а ние всеки ден си наливаме в чашите от нея.

Кой е Васил Коцев и защо не можем да се обединим?!

Публикувам два статуса на Коцев от Facebook, а вие сами ще си отговорите на въпроса:

Значи разбрах, че съм поредният лизач за заплата на Борисов! Ихааааааа! Супер! Г-н Борисов чакам си заплатата! Второ – психар съм бил! Доказателства имате ли, г-да? Защото един човека които твърди нещо без доказателства лесно може да попадне в съда за Клевета! Що съм живеел с майка ми! Ами все с някой трябва да живея мама му стара! Нема да седя сам я  Четвърто бил съм Комунист, Хитлерист може би и Будист! Супер значи имам разтроение на личноста! Една патка ми каза че съм бил само един семестър в Лесотехническия, Моника да кажа ли каква пиянка си! И кой те вдигаше от локвите след твой запой! И ако съм бил един семестър също намери доказателства! Защото аз имам, и мога да покажа и военна книжка и студентска! И там е записано колко време съм служил/ учил! Дипломите да ги показвам ли! Освен това обявявам публично – Канибал съм и Герантофил  Тоест правя секс само с баби и те ми приписват апартаментите си, а аз после за благодарност ги изяждам! Бил съм Цайс! Е все пак е нещо което много хора носят! И т.н.! Други факти да давам ли?
***

А сега без майтап искам да обясня какъв съм! Аз съм на 36 както всички знаете! Родом от гр. София. Минал съм 100 психо теста, защото съм бил охрана над 10 години! Ако бях психар, щяха ли да ме вземат? Обичам две неща България и ЦСКА! Не съм бил задържан в НИКОЕ районно! Тоест съм с чисто досие! Майка ми е архитект, баща ми инженер! След службата си в Жандармерия – София имах възможност да уча във ВИПОНД! Отказах, търся свободата! Уважавам политическите възгледи на всеки, защото в България имаш право да избираш към коя политическа партия си, каква религия изповядваш и кой отбор да подкрепяш! Две години съм бил Спасител – доброволец към Отряда на БЧК! Това, че някой хора ме намразиха, ми е все едно! Който говори истината е мразен! Ако заплашвах с Убийство Премиера щях ли да съм на Свобода, или четири месеца да си разигравам коня! Или да напиша това във Фейсбук!
***

Стоян Тончев