Кървавите посегателства на изперкали терористи не престават

Демонстрации с лозунги от рода на „Не ме е страх“ не спират изперкалите терористи …

Две нападения с нож в сърцето на Лондон и центъра на Брюксел ни върнаха към ужаса от Барселона седмица по-късно. Този път няма мъртви, защото терористите нападнаха полицаи и войници, но …

В петък мъж нападна двама войници с нож, крещейки „Аллах е велик!“, в центъра Брюксел и беше застрелян. Властите определиха случая като тероризъм.

Мъж с „огромен нож“ и също с викове „Аллах е велик!“ нападна полицаи до Бъкингамския дворец също петък вечерта. Трима са с леки наранявания, а той – арестуван, след като се наложило полицаите да използват сълзотворен газ.

Нападението в Лондон бе извършено пред Бъкингамския дворец в петък през нощта. Извършителят е арестуван, съобщи британската полиция. Трима полицаи са леко ранени, а двама от тях са отведени в болница с прорезни рани по ръцете. Мъжът е 26-годишен, според полицията. Живее в района на Лутън.

Той носил нож, дълъг 120 см., по данни на полицията, цитирана от Би Би Си. Управлявал е полицейски автомобил. Спрял го в забранената за това зона.

Инцидентът стана на улица, която свързва Бъкингамския дворец с площад „Трафалгар“.

Мъж нападна с нож минувачи в центъра на френския град Марсилия събота сутрин. Няма жертви, трима души са леко ранени.

Полицията е задържала извършителя, който според легендата имал психически проблеми.

Атаката не се смята за терористична, но … Тя е извършена ден, след нападения с нож в белгийската столица Брюксел и в Лондон.

Крал Фелипе Шести поведе стотици хиляди в Испания на шествие срещу тероризма вчера. Седмица след терора, отнел живота на 15 души и ранил над 120 в испански градове, политиците и обикновените граждани застанаха редом един до друг, за да кажат: „Не ме е страх“.

Шествието се провежда в Барселона – градът, където бе извършено най-кръвопролитното нападение. Според испански медии в него участват половин милион души.

Подобни демонстрации бяха организирани и в други градове в Испания – Мадрид, Валенсия и Виго.

Преди половин година отново в Барселона и отново половин милион искаха повече мигранти, но какво породи или възпря демонстрацията им – фанатизираните ислямски терористи явно не се влияят от проявите на съчувствие …

Свободен автор – Философът