Мигрантите сменят маршрута, бежанска вълна може да залее Бургас

Румънската брегова охрана задържа в Черно море 70 мигранти от Сирия и Ирак

Румънската брегова охрана е задържала тази нощ лодка със 70 мигранти в нея в Черно море в близост до пристанището Мангалия, предаде агенция Аджерпрес.

На лодката е имало 23 деца, 12 жени и 35 мъже от сирийски и иракски произход. Една от жените, която била бременна, е транспортирана в болницата в Мангалия, съобщава бТВ.

В края на миналата седмица румънската брегова охрана задържа моторна яхта, плаваща под турски флаг, с 69 нелегални мигранти от Ирак отново в района на пристанището Мангалия в Черно море.

Румънски медии писаха след това, че Черно море изглежда, че става алтернативен маршрут на трафикантите на хора, които водят мигранти в Европа.

Преди година историкът проф. Божидар Димитров предупреди, че е възможно да ни залее нова бежанска вълна. Тогава той загатна, че е възможна инвазия с лодки, като съобщи, че по турското крайбрежие има над 50 000 таки (б.а. лодки).

Засега рискът мигрантската вълна да залее Бургас изглежда малък, защото е ясно, че на мигрите им е по-евтино да срежат оградата и да подкупят подкупните гранични ченгета, отколкото да плащат на лодкарите и да се давят в морето. Ако обаче изпратят армията да пази оградата, ще стане страшно. Хиляди лодки ще тръгнат към морските ни градове.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!