НАП запечата 7 хотела по Северното Черноморие

След проверка от НАП на 41 семейни хотела по Северното Черноморие в седем от тях е установено, че заплатените нощувки не се отчитат на фискалните устройства и на гостите не се издават касови бележки. Ето защо тези 7 хотела са запечатани за срок от 7 дни. 

В три хотела са установени нарушения на данъчните закони, за което на собствениците са съставени актове за административно нарушение.

В хотел в Кранево и къща за гости в Каварна, НАП констатирала, че осъществяват дейността си без наличието на касов апарат. И двата обекта са запечатани за срок от 7 дни.

Ще бъде запечатан и хотелски комплекс в Шкорпиловци, който разполага с хотелска част от 30 стаи и 50 бунгала, в който данъчните са установили, че заплатените нощувки не се отчитат на касовия апарат и на клиентите не се издават касови бонове.

Всички проверки в хотелите и къщите за гости се извършват чрез метода на тайния клиент.

От началото на юли до момента са извършени общо 3 405 проверки по Северното Черноморие. Съставени са 290 акта за административни нарушения. 85 от актовете са за неиздаване на касови бележки, 16 за липса на касов апарат и 189 акта за разлика в касовата наличност.

Свободен автор – Философът