Николина Ангелкова май е по-боса и от Румяна Желева

Когато не знаеш какво правиш в един сектор, а въпросът е да отчетеш повече хора, някой друг лев отгоре, се изключва необходимостта да имаш министър на туризма изобщо, каза Буруджиева
Министърът на туризма Николина Ангелкова е може би поредният скандал тип Румяна Желева, който се появява. Това каза политологът Татяна Буруджиева в „Тази сутрин“ по БТВ.
Желева, която изложи страната ни в европарламента в Брюксел когато демонстрира уждани пропуски по география, е станала един от символите на ГЕРБ. Ангелкова обаче е на път да я засенчи.
Когато няма политика и не знаеш какво правиш в един сектор, а въпросът е да отчетеш малко повече хора, някой друг лев отгоре, това изключва необходимостта да имаш министър на туризма изобщо, коментира Буруджиева.
По думите й, като знаеш какъв тип туристи искаш да привлечеш, първо трябва да говориш бизнеса дали е готов, може ли да се адаптира към тези туристи и след това да си направиш нормативните правила.
Според нея, вицепремерът Валери Симеонов изземва функциите на вътрешния министър.
Георги Харизанов пък изтъкна, че случващото се е много притеснително и изключително опасно. „Отивате някъде, без да има такива наредби и закони, казвате на някого да спре музиката с полицейско разпореждане. Това е изключително опасно, защото утре сутринта някой може да дойде в телевизията и да каже да спрете да водите предаването. Ако има нарушаване на административни правила, на наредбата на Несебър за шума и т. н., нека им съставят административни актове, но с полицейско разпореждане е много опасен прецедент“, каза той.
Харизанов обаче добави, че макар действията на Симеонов да не е много в синхрон със заявеното в началото на правителството, те не влизат и в кой знае какво противоречие.
„В крайна сметка, въпреки соловите акции, резултатите в момента говорят сами за себе си. Мисля, че въпреки всички критики, които могат да се кажат за отделни личности и представители на това управление, голямата рамка е позитивна“, добави той.
„Това ще е третият кабинет с голяма рамка и недооценен от хората, както си каза самият Борисов. Нещо на хората не им харесва тази голяма рамка“, отговори Буруджиева.
Ако говорим за отделни неща, например за европредседателството, превръщането на НДК и Мирослав Боршош в едва ли не емблема на това председателство е страшна грешка, добави тя.
Не е нужно да си политолог или врачка, за да отгатнеш, че кабинетът „Борисов III” няма да се задържи дълго. Вероятно правителството ще се сгромоляса след европредседателството. Ако се съди по това, което вождът на ГЕРБерастите и неговите авери направиха през първите 100 дни, то може да се каже, че освен скандали, нищо друго не могат да ни предложат. Реформите са невъзможни. Единственото сигурно нещо, е че мандатът ще се окаже къс и след година ще се редим пак пред урните.