ПатрЕотично „кадърни“ кадри

Коалицията от НПО и граждански групи „За да остане природа в България“ искат оставката на патрЕотичния кадър- министър Нено Димов 

Коалиция „За да остане природа в България“ се обръща към министър-председателя:

Г-н Борисов, ще имате ли морално право само след няколко месеца да поемете председателството на Европейския съюз, ако задържите в екипа си министър като Нено Димов, виновен за тази безпрецедентна антиевропейска истерия?

Наскоро Европейската комисия реши, че директивите по Натура 2000 (за птиците и местообитанията) изпълняват функциите си, след като половин милион европейци потвърдиха този факт в най-голямото допитване до гражданите на Съюза. В същото време българското министерство, което би трябвало да обяснява и показва на местното население какви са ползите за него от Натура 2000, води кампания срещу мрежата и – още по-лошо – срещу собствените си учени, специалисти по биоразнообразие.

Настояваме на поста министър на околната среда и водите да бъде поставена личност с достатъчен капацитет, за да реши създадената кризисна ситуация, така че интересите на хората да бъдат защитени, природата опазена, а България да избегне санкции от страна на Европейската комисия.

Явно бившият кадър на ДБГ, а сега на патрЕотите не е дялан камък и прави доста гафове също като боса си Валерко …